photogear » accessoires » cactus » Cactus V5

Cactus V5

 delen

Meer informatie

Om goed geďnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Helaas hebben we momenteel nog geen relevante links naar andere websites beschikbaar.

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (2)

De Cactus V5 heeft een gemiddelde score van 3,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (2 ervaringen).
Arne Kuilman
ProfielArne Kuilman | dinsdag 27 november 2012, 11:29
Het slechtste van deze triggers is het batterij compartiment. De batterijen worden op zijn plaats gehouden door een click en duw systeem met een veer, maar al vrij snel werken deze niet goed meer. Het is nu zelfs zo, dat ik het vak dichthoud met gaffertape. Een andere kleine ergernis is de dial van de frequenties, die slecht leesbaar is en te makkelijk veranderd in je tas. Bij het opzetten van de apparatuur ben je dus meestal aan het kijken: "Heb ik kanaal 3?". Het testen van het signaal tussen de triggers werkt wel goed, maar de oranje gloed is net iets te licht en te bovenop om het goed te kunnen zien van 3 meter afstand bijvoorbeeld.

Qua afstandstest heb ik er nog geen problemen mee gehad, maar mijn testen in de praktijk beperken zich tot ongeveer 10 meter. Ook buiten getest. Als de kanalen ingesteld zijn kan je schieten en de triggers verplaatsen naar hartelust.

Ik heb 3 triggers en na 1 jaar is er toch 1 defect geraakt. Ik vermoed tijdens transport in mijn tas. Ik moet er wel bijvertellen, dat ik niet de zuinigste ben op mijn spullen, maar een echte gebruiker en als je bij een trouwlokatie bent heb je ook niet altijd de tijd om de triggers netjes op te bergen. Extra of losse zakjes of doosjes voor je triggers zouden in dit geval kunnen helpen.

Voordelen:
- Erg simpele werking
- Batterijduur is prima (2 x AAA kan ik het uren mee volhouden)
- Nemen weinig ruimte in beslag
- Iedere trigger kan ontvanger of zender zijn
- Werkt met Sigma en verschillende Nikon flitsers

Nadelen:
- Afsluiting batterij compartiment met veer is onhandig. Veer springt vaak niet in, waardoor deksel niet sluit.
- Te makkelijk om kanalen te wisselen.
- Aan/uit/standy schuif is priegelig
- Aandraai wiel om trigger op voet aan te draaien is onpraktisch in gebruik

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
hypofocus
Profielhypofocus | woensdag 28 november 2012, 17:41
Handige triggerset die zowel op de camera, onder externe flitsers als aan studio flitsers te bevestigen zijn.

De unit's kunnen zowel triggeren als ontvangen, dus je hoeft niet op te letten welke unit je waar aansluit. Even het schuifje op trigger of ontvanger schuiven en je bent klaar voor actie.

Let wel op dat je de triggers uitschakelt na gebruik, anders zijn je batterijen zó leeg. Dit gebeurd me toch nog regelmatig in de studio.


De ontvangst is prima!
Bij de V4 van Cactus had ik nog regelmatig problemen als de huistelefoon, mobiele telefoon, etc. te dicht bij stonden. En met 't drukke radio verkeer hier rond Schiphol had ik erg vaak last van verstoorde frequenties en weigeringen.
Met de V5 set heb ik nog nooit storingen ervaren. Nooit mis fires, tenzij de batterijen op zijn en vervangen moeten worden.
De AAA batterijen gaan urenlang mee. Ik gebruik ze vaak maanden achter elkaar zonder te wisselen.

Het probleem met de batterij vakjes zoals in de andere review beschreven is, ervaar ik zelf niet. Ik vind dit systeem juist een enorme verbetering t.o.v. de V4, die wel vaak problemen had met o.a. batterijen die geen contact meer maakte.

Er zijn veel kanalen om uit te kiezen. Dus ook ideaal voor bijvoorbeeld cursussen waarbij meerdere mensen tegelijk met flitsers werken. Ieder zit op z'n eigen kanaal.

De set is gemakkelijk uit te breiden met extra units.

De test knop bovenop is erg handig (werkt ook als afstandsbediening indien gewenst) en het gekleurde lampje laat zien of je batterijen nog goed zijn (groen) of bijna leeg (oranje).

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Cactus V5 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 27 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Er zijn nog geen aanpassingen gedaan aan dit product; wees de eerste!

Wat is een snelle lens?
donderdag 21 februari 2008, 20:08 | Peter van Veen | 37814x gelezen

Wat is een snelle lens?

Soms hoor je mensen praten over een ‘snelle lens’ en hoe goed en geweldig die wel niet zijn. Maar je vraagt je misschien af of dit iets te maken heeft met de sluitersnelheid, of hoe snel de lens kan focussen?

» lees verder (395 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord