photogear » accessoires » cactus » Cactus V4

Cactus V4

De Cactus V4 is een betaalbare ontsteker om je flitser(s) vanaf een afstand te ontsteken. Bruikbaar voor alle merken met een standaard flitsschoen.

De Cactus geeft alleen de puls voor de ontsteking via radiogolven door. Je kunt dus geen gebruik maken van TTL meting van je camera. De flitser en je camera moet handmatig op de juiste manier ingesteld worden.

Cactus V4


Op Photofacts is een uitgebreide review van de Cactus V4 verschenen. Onze conclusie:

De Cactus V4 is een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Niet alleen de bouw van de Cactus is erop vooruitgegaan; ook de betrouwbaarheid en het bereik hebben een flinke boost gekregen. Tijdens mij test heb ik alleen maar last gehad van missers toen ik verder dan 75 meter van de ontvanger stond; een afstand die je in de praktijk niet vaak zult gebruiken.

Zeker als je de lage prijs mee neemt, dan is het Cactus Wireless Flash Trigger V4 systeem een absolute aanrader voor iedereen die aan de slag wilt met Strobist fotografie.
 delen

Meer informatie

Om goed geďnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Cactus V4 review door Bram Jonker (Nederlands)
» Cactus V4 review door Aki Korhonen

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (5)

De Cactus V4 heeft een gemiddelde score van 3,0 van de 5 gekregen op basis van 4 beoordelingen (5 ervaringen).
pwijland
Profielpwijland | vrijdag 17 december 2010, 14:40
Ben al enige tijd gebruiker van de Cactus V4. Maar zo te zien komt er binnenkort een vernieuwde versie uit.
Erik
ProfielErik | dinsdag 27 november 2012, 10:13
Ik gebruik de v4 naar tevredenheid, echter is het wel een redelijk onbetrouwbaar apparaat. Zeker als je de grenzen opzoekt (flitser om een hoek zetten) neemt de betrouwbaarheid snel af.

Bij portretfotografie waar de zender en ontvanger vrij 'zicht' op elkaar hebben, werkt het geheel uitstekend en zonder problemen.

De bouw is niet erg sterk en je moet voorzichtig met het geheel omgaan.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Arne Kuilman
ProfielArne Kuilman | dinsdag 27 november 2012, 11:17
Ik heb de opvolger van deze trigger namelijk de Cactus V5. Ik kan me vinden in bovenstaande ervaringen. Het slechtste van deze triggers is het batterij compartiment. De batterijen worden op zijn plaats gehouden door een click en duw systeem met een veer, maar al vrij snel werken deze niet goed meer. Het is nu zelfs zo, dat ik het vak dichthoud met gaffertape. Een andere kleine ergernis is de dial van de frequenties, die slecht leesbaar is en te makkelijk veranderd in je tas. Bij het opzetten van de apparatuur ben je dus meestal aan het kijken: "Heb ik kanaal 3?". Het testen van het signaal tussen de triggers werkt wel goed, maar de oranje gloed is net iets te licht en te bovenop om het goed te kunnen zien van 3 meter afstand bijvoorbeeld.
Qua afstandstest heb ik er nog geen problemen mee gehad, maar mijn testen in de praktijk beperken zich tot ongeveer 10 meter. Ook buiten getest. Als de kanalen ingesteld zijn kan je schieten en de triggers verplaatsen naar hartelust.
Ik heb 3 triggers en na 1 jaar is er toch 1 defect geraakt. Ik vermoed tijdens transport in mijn tas.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
uiltjemirjam
Profieluiltjemirjam | dinsdag 27 november 2012, 22:58
Omdat ik graag de flitser los van mijn camera wil gebruiken heb ik me dit setje aangeschaft. Dacht kan me aan die 4 tientjes geen buil vallen.
Ik heb er tot op heden geen spijt gehad. Het geheel doet inderdaad wat kwetsbaar aan, maar als je er zelf voorzichtig mee omgaat valt het best mee.
Voor een zwangerschapsshoot heb ik 'm veel gebruikt.
Nadeel: ik kan 'm niet op m'n tripod zetten, op de een of andere manier lijkt het gat te klein. Hoe ervaren anderen dat??

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
hypofocus
Profielhypofocus | woensdag 28 november 2012, 17:47
Gunstig geprijsde trigger set.

Ik heb ze zelf een jaar lang in de fotostudio gebruikt om vanaf mijn camera de flitsers aan te sturen.

Op zich werkte de V4 trigger set acceptabel.
Het gebruik is fool-proof.

De kleine antenne is irritant. Ik blijf er vaak achter hangen en ik heb veel momenten gehad waarbij ik 'm bijna afbrak.

De aansluiting op een flitser gaat na een tijdje gebruik los zitten. De mini jack plug die in de flitser gaat, laat los uit de ontvanger en de ontvanger valt dan op de grond. Spontaan.
Door de 'klap' verbuigen de metalen contactpuntjes van het batterij vakje, waardoor de batterijen geen contact meer maken. Die moet je met een klein schroevendraaiertje weer naar buiten buigen.
Vervangen van het kabeltje werkt steeds maar een paar shoots, voordat de ontvanger weer continu los laat en op de grond valt.

Vaak mis fires.
De trigger werkt dan gewoon niet. Ook niet op splinternieuwe batterijen.

Ik kreeg daar zo'n hekel aan, dat ik maar weer met draad m'n flitsers ben gaan aansturen.

Tot ik de V5 versie van Cactus kocht, die wel aanstuurt zonder weigeringen.


Fijn setje voor de beginner en enthousiaste hobbyist. Maar als je als prof echt afhankelijk bent van je trigger, moet die gewoon werken als je klant naast je staat tijdens de shoot.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Cactus V4 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op vrijdag 17 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Link(s) toegevoegd
Elja Trum


Wat is een snelle lens?
donderdag 21 februari 2008, 20:08 | Peter van Veen | 37847x gelezen

Wat is een snelle lens?

Soms hoor je mensen praten over een ‘snelle lens’ en hoe goed en geweldig die wel niet zijn. Maar je vraagt je misschien af of dit iets te maken heeft met de sluitersnelheid, of hoe snel de lens kan focussen?

» lees verder (395 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord