photogear » accessoires » pocketwizard » PocketWizard FlexTT5

PocketWizard FlexTT5

De PocketWizard FlexTT5 is een ontsteker voor een flitser.

Deze ontsteker is in principe bedoeld voor gebruik in combinatie met de PocketWizard Mini TT1 die je als zender op je camera plaatst. Dit is overigens niet per se noodzakelijk, de FlexTT5 is zowel zender als ontsteker en een set kan uitstekend preseteren zonder de MiniTT1. De FlexTT5 is iets groter, maar biedt als voordeel boven de MiniTT1 dat de energie wordt verkregen uit twee overal verkrijgbare AA-batterijen.

PocketWizard is het bekendste merk op het gebied van remote triggering.

PocketWizard Flex en Mini
 delen

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» PocketWizard FlexTT5 en MiniTT1 review op Strobist
» PocketWizards getest door Fotofolio

Winkels & prijzen

 » CameraTools  6 december 2016   € 189,00 

  Gebruikerservaringen (5)

De PocketWizard FlexTT5 heeft een gemiddelde score van 3,7 van de 5 gekregen op basis van 3 beoordelingen (5 ervaringen).
EdC
ProfielEdC | zondag 14 november 2010, 22:42
Ik werk nu een tijd met de FlexTT5 en zie geen voordeel in de MiniTT1, anders dan het formaat. De TT5 is een goede zender en ontvanger en werkt op twee AA-batterijen. De knoopcel van de TT1 gaat lang mee, maar als hij leeg is moet je wel zoeken naar een nieuwe.
Benny
ProfielBenny | zaterdag 3 november 2012, 07:02
Mijn ervaring:

Over het algemeen zijn de ervaringen goed. Alleen had ik in het begin weleens mis flashes. Toen echter udate 6.00 er overheen gedraaid was, geen (afkloppen!) klachten meer gehad.

Hij werkt dus voortreffelijk.

Ook ik zie geen voordeel van de MiniTT1, net zoals Ed.

De gene die ik op de camera heb, daar gebruik ik een controller op, om mijn flitskracht op afstand te kunnen afregelen; werkt perfect en scheelt je onnodig lopen en zorgt ervoor dat je je meer met je portret bezig kunt (communicatie) houden.

Ik gebruik zowel de handmatige als de ETTL functie; afhankelijk van de situatie.

Benny

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
ErikvanRosmalen
ProfielErikvanRosmalen | dinsdag 27 november 2012, 11:49
Voordat ik met een set Pocket Wizards ben gaan werken, heb ik lang gebruik gemaakt van goedkope 'eBay-triggers'. Dat werkte wel,maar alleen maar handmatig (op zich geen probleem), maar de afstand die ze konden overbruggen viel wat tegen en vooral had ik vaak last van misfires. Met andere woorden, er was altijd wel een flitser die niet meedeed, of ze gingen spontaan af. Wat me ook overkwam was dat de batterijen van de flitsers (vanwege dat spontane vuren op vol vermogen!) nogal snel leeg gingen steeds.

Daarna heb ik een tijd gewerkt met een ST-E2. Nadeel: alleen maar TTL en gebruik van een infraroodsignaal, dus bij felle zon en 'om een hoekje' hield het al snel op.

Aanvankelijk hikte ik tegen de investering aan in een toch vrij prijzige set PocketWizards. Die is het echter dubbel en dwars waard. Met uitzondering van de eerste twee, drie testflitsen (je moet alles wel in de goede volgorde aanzetten namelijk) heb ik echt nooit last van misfires of spontane flitsen. De batterijen lijken daardoor ook veel langer mee te gaan en ook hoef je niet meer na te denken waar (en hoe ver) je je flitsers opstelt.

De TT1 is handig, want iets kleiner, maar zeker niet noodzakelijk, dat ben ik met Benny en EdC eens. De AC3 daarentegen vind ik wel een musthave, al is het maar omdat die het mogelijk maakt om zowel manueel als TTL te flitsen.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Benny
ProfielBenny | donderdag 14 november 2013, 15:12
Update:

Sinds de laatste paar updates, funtioneert het geheel totaal niet meer. Dus ik kom terug op mijn bovenstaand bericht.

Voor zoveel geld, zou dit niet mogen, terwijl goedkopere merken (Phottix Odin) gewoonweg funtioneren. Ook op langertermijn zou het geheel gewoon moeten funtioneren.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Benny
ProfielBenny | maandag 18 november 2013, 15:16
Wederom een aanvulling op bovenstaand schrijven van mij:

Het blijkt, dat om de een of andere reden, dat de zonecontroller een storing kán veroorzaken.

Oplossing hiervoor: Zonecontroller even opnieuw op je FlexTT5 plaatsen.

Wel blijf ik vinden, dat voor zo'n duur product dit eigenlijk niet zou mogen. Zoals ik begreep, speelt dit ook al een tijdje. Dus zou je verwachten, dat er een keer een oplossing voor kwam.

Het geheel doet het dus weer, maar stond ik nu voor de keuze met deze huidige wetenschap, dan zou ik of een andere Pocket Wizard systeem kiezen, of voor de Phottix Odin gaan.

Benny

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de PocketWizard FlexTT5 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op donderdag 16 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
EdC

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Tien redenen om een spiegelreflex te kopen
zaterdag 18 augustus 2007, 14:35 | Elja Trum | 70717x gelezen

Tien redenen om een spiegelreflex te kopen

De keuze voor een spiegelreflex is niet altijd vanzelfsprekend. Een dergelijke camera is toch een stuk groter, zwaarder en duurder dan een digitale compactcamera. Daarnaast ben je niet klaar met alleen de camera; mooie bruikbare objectieven en andere accessoires lonken. De aanschaf van de body is bij veel fotografen het begin van een collectie materiaal dat de prijs van de body in waarde al snel overstijgt. Wat zijn nu de voordelen van een digitale spiegelreflex camera?

» lees verder (757 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord