photogear » accessoires » pocketwizard » PocketWizard MiniTT1

PocketWizard MiniTT1

De PocketWizard MiniTT1 is onderdeel van een systeem voor het op afstand draadloos ontsteken van flitsers. Waarbij de MiniTT1 dienst doet als zender vanaf de camera.

Deze zender is voorzien van een hotshoe voor een E-TTL ondersteunde flitser. De MiniTT1 werkt op een knoopcelbatterij type CR2450 of CR2354. Als alternatief is de PocketWizard Flex TT5 als zender te gebruiken (voeding: 2x AA-batterij).

Bedrijfstemperatuur: -15 tot boven 50 graden Celsius (bron: PocketWizard)

PocketWizard Flex en Mini
 delen

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» PocketWizard FlexTT5 en MiniTT1 review op Strobist

Winkels & prijzen

 » CameraTools  6 december 2016   € 177,95 

  Gebruikerservaringen (1)

De PocketWizard MiniTT1 heeft een gemiddelde score van 3,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
ErikvanRosmalen
ProfielErikvanRosmalen | dinsdag 27 november 2012, 11:44
Ik gebruik sinds een aantal maanden een PW-setje met een paar TT5's, een AC3 en de MiniTT1 als zender.

Het grote voordeel van de MiniTT1 is het formaat. De zender is vrij compact, eigenlijk zoals bij de Cactus-setjes. Het alternatief is namelijk dat je een vrij grote TT5 als zender gebruikt, wat toch vrij lomp overkomt. Niet onoverkomelijk overigens, maar het kan wel een argument zijn om de MiniTT1 aan te schaffen.

Potentieel nadeel is het feit dat de MiniTT1 door zijn formaat niet gevoed kan worden door AA-batterijen, maar dat er een knoopcel (CR2450 of CR2354) ingaat. Ik heb de set nog niet lang genoeg om deze batterij leeg te zien gaan, maar ik kan me voorstellen dat ik op dat moment net even geen knoopcelletje bij me heb. Een nadeel. Al zou dat wel weer op te lossen zijn door tijdelijk een van de TT5's toch als zender in te zetten.

Over het gebruik is verder niet zoveel te melden, de MiniTT1 is eenvoudig in de bediening en werkt gewoon goed, zeker in combinatie met de AC3.

Ik geef de MiniTT1 3 sterren, omdat ie prima functioneert, maar voor sommigen gewoon niet genoeg toegevoegde waarde zal bieden ten opzichte van een TT5.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de PocketWizard MiniTT1 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op donderdag 16 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
EdC

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


De verschillende soorten objectieven; van groothoek tot telelens
maandag 24 december 2007, 19:15 | Elja Trum | 214403x gelezen

De verschillende soorten objectieven; van groothoek tot telelens

Een groot voordeel van spiegelreflex camera's is dat je de lenzen kunt verwisselen. Voor elk doeleinde is er tenslotte een objectief waarmee je de mooiste resultaten kunt behalen. Op je spiegelreflex camera wissel je eenvoudig van objectief. Er zijn veel verschillende objectieven beschikbaar, hierbij een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

» lees verder (1603 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord