photogear » accessoires » pocketwizard » PocketWizard AC3 Zone Controller

PocketWizard AC3 Zone Controller

De ZoneController stuurt vanaf de camera flitsers aan en maakt het mogelijk om de output van drie (groepen van) flitsers onafhankelijk van elkaar in te stellen. Dit zowel in de E-TTL, als de Manual instelling van de flitsers.

De ZoneController is kleiner dan de MiniTT1 en wordt in de hotshoe van de MiniTT1 of FlexTT5 geschoven.
 delen

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Helaas hebben we momenteel nog geen relevante links naar andere websites beschikbaar.

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (2)

De PocketWizard AC3 Zone Controller heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (2 ervaringen).
Benny
ProfielBenny | zaterdag 3 november 2012, 07:05
Weinig over te zeggen, dan dat het goed functioneerd.

Je hoeft niet constant naar je flitsers te lopen, zodat eventueel de communicatie met de geportretteerde verbroken kan worden, en dat wil ik juist niet. Dit stelt mij instaat om op afstand mijn flitsers af te regelen, zonder dat ik het contact met mijn geportretteerde hoef te onderbreken.

Voor een goed portret, is communicatie voor mij van essentieel belang!

Benny

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
ErikvanRosmalen
ProfielErikvanRosmalen | dinsdag 27 november 2012, 11:38
Een onmisbaar accessoire bij een setje Pocket Wizards. De mogelijkheid om zonder te hoeven lopen drie groepen flitsers bij te plussen of te minnen is ideaal. Wat Benny al zegt, het contact met een geportretteerde hou je veel beter in stand. En soms heb je domweg geen tijd om steeds te gaan lopen.

Daarnaast, als het echt snel moet, biedt de AC3 zelfs de mogelijkheid om manueel en TTL-flitsen te combineren. Daarmee kun je bijvoorbeeld een haar- of accentlicht manueel op een vaste waarde mee laten flitsen, terwijl je bij het hoofdlicht kiest voor TTL, zodat je daar automatisch meegaat met het wellicht veranderende omgevingslicht. In sommige gevallen erg handig.

Het feit dat de AC3 ook geen eigen batterij nodig heeft is ook prettig, weer iets waar je niet over hoeft na te denken.

Nadelen? Die zijn er ook, maar ze zijn minimaal. De draaiknopjes om de drie groepen aan te sturen kunnen vrij snel doordraaien, is mijn ervaring. Dat moet je wel in de gaten houden als je veel met je camera beweegt. Daarnaast is het door het plaatsen van de AC3 niet meer mogelijk om een flitser op de camera te zetten. Niet iets wat je vaak zult gebruiken, denk ik.

Kortom, gezien de relatief bescheiden prijs van de AC3 is dit eigenlijk een musthave!


waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de PocketWizard AC3 Zone Controller kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op donderdag 16 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
EdC


Voordelen van een full-frame camera
zondag 28 december 2008, 23:02 | Elja Trum | 282348x gelezen

Voordelen van een full-frame camera

Er komen steeds meer zogenoemde full-frame camera's op de markt. Voor iedereen die zich afvraagt wat dat nu precies in houdt en wat de voordelen zijn sommen we ze in dit artikel voor je op. Full-frame camera's zijn overigens nog best prijzig, maar worden steeds betaalbaarder.

» lees verder (1329 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord