photogear » body » canon » Canon EOS 1Ds mark III

Canon EOS 1Ds mark III

De Canon 1Ds mark III is Canon's derde versie van deze professionele lijn voor (voornamelijk) studio fotografen. Aangekondigd in augustus 2007 en ongeveer per december 2007 is de winkels.

Met 21 megapixels en een full-frame sensor is de Canon 1Ds mk3 de eerste digitale spiegelreflex camera met een resolutie waar veel middenformaat camera's een puntje aan kunnen zuigen. De 1Ds mk3 beschikt tevens over Live-view.

Dergelijk specificaties zijn niet goedkoop. De introductieprijs lag zo rond de 8.100,- euro.

Photofacts heeft de Canon 1Ds mk3 in februari 2008 aan een review onderworpen.

Onze conclusie:
De Canon 1Ds mark III is een indrukwekkende camera. 21,1 megapixel is een gigantische resolutie. Helaas komt de camera ook met een gigantische prijs. Achtduizend euro neertellen voor een digitale spiegelreflexcamera (alleen de body) is niet voor iedereen mogelijk. Kijkend naar prijs prestatie verhouding is de (acht keer goedkopere) Canon 40D de betere keuze. De 1Ds3 heeft dan ook maar een kleine doelgroep; professionele studio en landschapfotografen die elke dag moeten kunnen vertrouwen op hun apparatuur. Voor hen is de 1Ds mk3 een absolute topcamera.

Canon 1Ds mark III
 delen

Canon EOS 1Ds mark III specificatiesaantal megapixels 21,1 opslag Compact Flash (Type I or II), SD card
sensortype CMOS beeldstabilisatie Nee
sensorformaat Full frame (36 x 24 mm) schermformaat 3,0 inch
beeldverhouding 3:2 live-view Ja
foto's per seconde 5 video Nee
max. resolutie 5.616 bij 3.744 pixels gewicht 1385 gram
lichtgevoeligheid 100 - 1600 in 1/3 stops optie op 3200 afmetingen 150 x 160 x 80 mm
cropfactor 1 autofocus 45 punts
vatting(en) Canon EF

Meer informatie

Om goed geďnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Canon 1Ds mark III review door CNET
» Canon 1Ds mark III review door DPReview
» Canon 1Ds mark III review door Ken Rockwell
» Canon 1Ds mark III review door LetsGoDigital (Nederlands)
» Canon 1Ds mark III review door Photo.net
» Canon 1Ds mark III review door Photoreview

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (2)

De Canon EOS 1Ds mark III heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (2 ervaringen).
harryeik
Profielharryeik | maandag 1 november 2010, 16:23
Tja, wat kan je zeggen van een camera uit het topsegment? De vergelijking richting een 5dII wordt snel gemaakt als je alleen het aantal pixels in ogenschouw neemt. En soms lijkt dat ook terecht. In sommige opzichten is de 5dII zelfs superieur. Denk aan de extreem hoge ISO's en het filmen.
Echter.. er is meer dan pixels alleen. En dat is de manier van gebruik. Te beginnen met het scherpstellen die vele malen accurater is dan de 5dII. De twee geheugenkaartjes die er in kunnen en zodanig worden ingesteld dat elke combinatie mogelijk is. VB 1 kaart vol-> op de volgende verder. Of 1 kaart raw, tweede jpg. enz..
Ook qua degelijkheid is de 1dsIII natuurlijk gemaakt om haast hufter-proof te zijn. Eén brok degelijkheid wat je vast hebt. Met een accu die zonder problemen tussen de 1000 en 1500 opname's maakt, afhankelijk van je kijktijd op het schermpje.
Zo kan ik wel doorgaan, maar ja.. er IS 1 nadeel: de prijs!...
Mocht je echter (op Internet) tegen 1 aanlopen die 3000-3500 euro kost en je twijfelt tussen deze en een nieuwe 5dII, dan wist ik het wel!!!


waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
joostduppen
Profieljoostduppen | dinsdag 2 november 2010, 12:12
1Ds marklll is een werkpaard. Niet alleen voor studiofotografie, ook voor reportage-achtige fotografie. Zoals @harryeik al aangeeft zijn de autofocuspunten beter en exacter dan de 5D ll. Iets wat volgens mij bij de 7D ook al verbetert is.
De 1Ds lll kan niet alleen tegen een stootje, ook tegen een valletje. Heb het wel eens gehad dat de camera bij het uit de auto halen van de tas de camera op de grond valt. Oppakken, controleren en verder fotograferen. Iets wat je bij menig body niet hoeft te proberen.
Handligging is erg prettig, in combinatie met prime objectieven de perfecte camera. Ik vind primes stukken beter qua scherpte dan de zooms.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Canon EOS 1Ds mark III kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 27 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
MartijnTK

Link(s) toegevoegd
Elja Trum


Wat is een snelle lens?
donderdag 21 februari 2008, 20:08 | Peter van Veen | 37740x gelezen

Wat is een snelle lens?

Soms hoor je mensen praten over een ‘snelle lens’ en hoe goed en geweldig die wel niet zijn. Maar je vraagt je misschien af of dit iets te maken heeft met de sluitersnelheid, of hoe snel de lens kan focussen?

» lees verder (395 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord