photogear » body » canon » Canon EOS 600D

Canon EOS 600D

De Canon 600D is een 18 megapixel digitale spiegelreflex. De Canon 600D is de top van de instapmodellen en voor veel fotografen een prima keuze. Met de toevoeging van het nieuwe draai- en kantelbare scherm is er voor nog maar weinig fotografen een goede reden om de Canon 60D boven deze nieuwe 600D te kiezen.

Canon 600D

De sensor in de nieuwe Canon 600D is dezelfde als in zijn voorganger, de 550D. Op het gebied van beeldkwaliteit en megapixels is er dus geen vooruitgang. Voor bezitters van de Canon 550D zal er dus weinig reden zijn om over te stappen. Fotografen die nog over een eerder model beschikken zullen wellicht wel een overstap overwegen.

De camerabody is ten opzichte van de 550D licht gewijzigd. Door het uitklapscherm is deze enkele millimeters gegroeid. Ook is de camera 40 gram zwaarder geworden. De behuizing is nu ook aan de linkerkant afgedekt met rubber. De Canon 550D beschikte nog over een 'oogsensor'. Deze registreerde of je je gezicht voor de zoeker hield en schakelde dan het display uit.

Bij de 600D moet je het display weer handmatig aan en uit zetten. Wat mij betreft prima, ik vond dat geknipper van het display al nooit zo prettig. Ik kan me echter voorstellen dat sommigen dit een gemis zullen vinden.

Nieuw is de video snapshot-modus. Een optie die overgekomen is vanuit de videocamera's van Canon. Hiermee kun je in je camera al direct een filmpje in elkaar zetten zonder tussenkomst van een computer. Je gebruikt dan korte stukjes van 2 tot 8 seconde en kunt een soundtrack toevoegen.

Aangekondigd in februari 2011.
 delen

Canon EOS 600D specificatiesaantal megapixels 18 opslag SD(HC)
sensortype CMOS beeldstabilisatie Ja
sensorformaat APS-C schermformaat 3,0 inch draaibaar
beeldverhouding 3:2 live-view Ja
foto's per seconde 3,7 fps video Ja, Full HD
max. resolutie 5184 x 3456 gewicht 515 gr (behuizing)
lichtgevoeligheid 100 - 12800 ISO afmetingen 133,1 x 99.5 x 79,7 mm
cropfactor 1.6x autofocus 9 punts
vatting(en) Canon EF, Canon EF-S

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Canon 600D review door Tweakers (Nederlands)
» Canon 600D review door Zoom.nl (Nederlands)
» Canon 600D review door Digital Photography School
» Canon 600D review door DPReview
» Canon 600D review door Photography Bay
» Canon 600D review door Photography Blog

Winkels & prijzen

 » CameraNU.nl  22 december 2014   € 399,00 
 » Foka.nl  20 februari 2013   € 454,00 
 » CameraTop100  3 januari 2013   € 475,00 
 » CameraTools  28 februari 2013   € 489,00 
 » Camerashop.nl  4 december 2012   € 519,00 

  Gebruikerservaringen (2)

De Canon EOS 600D heeft een gemiddelde score van 4,5 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (2 ervaringen).
J.Kleij
ProfielJ.Kleij | dinsdag 27 november 2012, 11:30
Ruim een jaar ervaring met deze camera. Bevalt prima. Ik moet wel vermelden dat ik alleen in M fotografeer en daarom weinig kan zeggen over de andere instellingen. Wat zo goed bevalt is het gewicht, het kantelbare scherm (snap werkelijk niet dat ze dat niet op de onlangs uitgenomen nieuwe fullframe hebben gezet!)en de live view. Het kantelbare scherm is heel makkelijk in situaties waarin je niet in de zoeker kunt kijken, denk aan de camera boven je hoofd houden, of op de grond zetten. Live view gebruik ik veel in situaties waarin het beeld absoluut scherp moet zijn, bijvoorbeeld een randje van het oog bij portretfotografie. Ervaring leert dat de autofocus dan onvoldoende is. In live view kun je een zelfgekozen punt in het beeld een aantal keer vergroten en zo uitstekend scherpstellen.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
hgijsen
Profielhgijsen | dinsdag 27 november 2012, 20:19
Een jaar geleden besloot ik om te ontdekken of ik van fotografie een echte hobby kon maken. Als onervaren en fotograaf kocht ik (na het lezen van veel recenties op internet) de Canon 600D.
Het bleek een uitstekende leermeester. De camera is precies groot genoeg voor mijn (vrouwen)handen en de knopjes zitten precies binnen het juiste bereik. Dat maakt hem makkelijk instelbaar (hoofdzakelijk manuele stand) en geeft een goede stabiliteit.
Inmiddels is de hobby een feit en sta ik nog regelmatig versteld over de resultaten. Dit is het beste kado aan mijzelf ooit!

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Canon EOS 600D kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 27 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
J.Kleij, J.Kleij

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een objectief?
donderdag 1 december 2011, 20:22 | Liesbeth van Asselt | 23379x gelezen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een objectief?

Welk objectief moet ik kopen? Een vraag die heel veel cursisten me stellen. Natuurlijk is daar geen eenduidig antwoord op te geven, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een objectief.

» lees verder (893 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord