photogear » body » canon » Canon EOS 60D

Canon EOS 60D

18 megapixels digitale spiegelreflexcamera. De Canon 60D beschikt over een 3,0 inch display die draai- en kantelbaar is. De Canon 60D vervangt de Canon 50D, maar is wel op een aantal punten aangepast. Waarschijnlijk om nog afstand te bewaren met de Canon 7D. Het opmerkelijkste uiterlijke verschil is natuurlijk het draai- en kantelbare 3,0 inch schermpje.

Een andere uiterlijke wijziging is dat de camera kleiner is dan zijn voorganger. Ook wordt er gebruik gemaakt van SD(HC) geheugenkaarten in plaats van de Compact Flash kaarten die we tot nog toe in dit segment zagen.

Canon lijkt deze lijn camera's met de veranderingen uit de professionele hoek te halen en meer naar de enthousiaste amateurs te trekken.

Canon 60D

Video
De Canon 60D neemt video in het 1080p formaat op. De framerate kan ingesteld worden op 30, 25 of 24 frames per seconden bij 1080p. Daarnaast kun je ook 60 en 50 frames per seconde halen bij gebruik van 720p video. Met de nieuwe Movie Crop instelling wordt alleen het middelste deel van de sensor opgenomen waardoor een effectieve zeven keer zoom onstaat. De beeldresolutie van de video bedraagt dan 640 bij 480 pixels.

Canon 60D review
Op Photofacts is ook een review te vinden van de Canon 60D.

De Canon 60D is aangekondigd in augustus 2010.
 delen

Canon EOS 60D specificatiesaantal megapixels 18 opslag SD(XC)
sensortype CMOS beeldstabilisatie Nee
sensorformaat APS-C schermformaat 3 inch (921.000 pixels)
beeldverhouding 3:2 live-view Ja
foto's per seconde 5,3 video Ja, full HD
max. resolutie 18.1 megapixel gewicht 755 g
lichtgevoeligheid Auto, 100 - 6400 afmetingen 144.5 x 78.6 x 105.8 mm
cropfactor 1.6x autofocus Single Auto Focus, Continuous Auto Focus
vatting(en) Canon EF-S, Canon EF

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Canon 60D review door camerastuffreview.com (Nederlands)
» Canon 60D review door Fotografie.nl (Nederlands)
» Canon 60D review door Pixelmania (Nederlands)
» Canon 60D review door StyleCowboys (Nederlands)
» Canon 60D review door Tweakers (Nederlands)
» Canon 60D review door Digital Photography School
» Canon 60D review door DPReview
» Canon 60D review door Imaging Resource
» Canon 60D review door Photography Bay
» Canon 60D review door Photography Blog
» Canon 60D review door PhotoRadar

Winkels & prijzen

 » Bol.com  21 juni 2013   € 695,00 
 » CameraTools  28 februari 2013   € 699,00 
 » Camerashop.nl  4 december 2012   € 749,00 
 » CameraTop100  3 januari 2013   € 777,00 
 » Foka.nl  28 augustus 2012   € 799,00 
 » Pixmania  3 januari 2013   € 1.009,00 

  Gebruikerservaringen (7)

De Canon EOS 60D heeft een gemiddelde score van 4,0 van de 5 gekregen op basis van 6 beoordelingen (7 ervaringen).
annoh
Profielannoh | zaterdag 17 september 2011, 22:16
De Canon 60D beschikt over een beeldsensor met veel beeldpixels. De meeste amateur fotografen zullen hieraan genoeg hebben. De kleurweergave bij daglicht is goed, beter zelfs dan de kleurweergave van de Canon 5D MK2. De kleurweergave bij kunstlicht is echter maar matig. Ook op het gebied van ruis en dynamisch bereik presteert de beeldsensor goed. Canon heeft er voor gekozen om de 60D te 'downsizen' om ruimte te maken voor de duurdere 7D die van dezelfde sensor voorzien is. Als gevolg hiervan is het huis nu van kunststof gemaakt terwijl de 50D nog een metaken huis had. De handige joystick en de AF micro-afstelling heeft Canon moeten opofferen om een lagere verkoopprijs te verkrijgen. Het bedienignscomfort is er vergeleken met de vorige modellen er al met al niet groter op geworden. Ons wensenlijstje voor de 70D is in ieder geval een joystick en AF fijnafstelling. Tegenover de nadelen staan echter nog wel een paar heel goede eigenschappen van de 60D. De AF werkt snel en nauwkeurig, de zoeker is voor een APS-C camera groot en zowel het menu als het klapscherm zijn handig. Ben je een potentiele koper van de 60D dan adviseren wij je om ook goed te kijken naar de 600D en de 7D. Met name op het gebied van gewicht, formaat en gebruiksgemak verschillen deze camera's enorm. Bedenk wel dat al deze 3 camera's een betere lens verdienen dan de vaak bijgeleverde Canon 17-85 mm/4.0-5.6.

Voordelen

•Veel beeldpixels
•Goede kleurweergave bij daglicht
•Goede ruiseigenschappen en groot dynamisch bereik
•Snelle en betrouwbare autofocus bij niet snel bewegende onderwerpen
•Handig klapscherm, laag gewicht en overzichtelijk menu
Nadelen
•Lager bedienigscomfort dan de voorgangers zoals de 50D
•Geen AF fijnafstelling
•Matige kleurweergave bij kunstlicht

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
beyaz
Profielbeyaz | dinsdag 27 november 2012, 10:17
Inmiddels Canon 60D aangeschaft. Eerste foto's gemaakt. Bediening is plezierig en het uitklapbare scherm ideaal. Lang getwijfeld tussen 60D en 7D. Twijfel zat vooral op de sterk gemoderniseerde AF meeting van 7D. Maar na het lezen van vele reviews van de 7D, waaruit blijkt dat het niet nog niet feilloos is en erg lastig te bedienen, toch de 60d gekozen. Bediening van de 60D erg plezierig, combinatie van LCD scherm en extra scherm bovenop het toestel. In een review las ik het ontbreken van de dedicated WB knop, maar deze kun je toewijzen aan de set knop die nog geen functie heeft. Werkt prima.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
neutcomp
Profielneutcomp | dinsdag 27 november 2012, 12:11
Wat een gewelidige camera. Mijn vorige body was een EOS 350D. Het geen waar je even aan moet wennen is het kijkscherm dat je moet omdraaien wil je de gemaakte foto zien. Verder vind ik het handig dat het draai knopje om het programma te kiezen niet eenvoudig draait. Je moet namelijk eerst de knop indrukken en dan draaien. De menu structuur is zoals gewend erg intuïtief en handig is ook dat je zelf een menu kan samenstellen met jou meest gebruikte acties. Ben dus erg tevreden over deze camera en zou hem aanbevelen.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Anita74
ProfielAnita74 | woensdag 28 november 2012, 08:07
Inmiddels fotografeer ik al ruim een jaar met deze camera. Hij bevalt mij erg goed. Ik heb met name voor deze body gekozen i.p.v. de 7D omdat deze net iets kleiner is en deze voor mij prettiger in de hand ligt.
Vooral het kantelbare scherm is een fijne optie. Vooral voor foto's laag bij de grond als het b.v. slecht weer is en je niet op de grond kunt gaan liggen is dit ideaal. Nadeel van het kantelbare scherm is wel dat je het schermpje altijd om moet draaien als je de foto's direct terug wilt zien en dat je dan tijdens het fotograferen snel met je neus tegen het schermpje komt en het enigszins beslaat.
De camera kan goed met ruis overweg, pas vanaf 3200 iso wordt de ruis te veel maar dat is ook weer afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht.
De autofocus is lekker snel.
Al met al voor mij een topcamera.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Wessel
ProfielWessel | donderdag 29 november 2012, 11:14
Ruim een jaar heb ik nu de Canon 60d en tot nu toe bevalt hij uitstekend. destijds zat ik erg te twijfelen of ik de 600d of 60d zou kopen. Het feit dat ik me verder wilde ontwikkelen in fotografie en de 60d body me lekkerder in mijn hand lag, heeft me laten kiezedn voor de 60d. Nog nooit spijt gehad. Wat een heerlijke camera

Onlangs tegen het eerste kleine minpuntje aangelopen. De zelfontspanner heeft niet standaard een instelling om meerdere shots te maken. Iets wat ik bij mijn vorige Panasonic wel had en bij het maken van een familiefoto erg handig bleek.

Een voor mij belangrijk item was destijds ook het draaibare lcd scherm. Het geeft net even de mogelijkheid om wat andere gezichtspunten te nemen en blijkt eveneens handig als je acheraan een groep mensen staat en met de camera boven je hoofd een shot wil maken. Nadeel is in dit geval dat het maken van de foto wat vertraagd is omdat de spiegel eerst moet opklappen. Dit is eveneens het geval bij gewone live-view. Dit nadeel neem je in sommige gevallen voor lief.

Wat me tot nu toe uitstekend bevalt is de benaderbaarheid van alle instellingen. Eenvoudig kan gewisseld worden tussen focus-stand, diafragma, sluitertijd, flitsterkte, enz, enz. Ik ben zeer tevreden en voorlopig nog niet uitgekeken op deze camera.
Wessel
ProfielWessel | donderdag 29 november 2012, 21:29
Vergeet ik mijn waardering.
Bij deze alsnog.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Jan Pieter
ProfielJan Pieter | vrijdag 30 november 2012, 12:44
Mijn Canon 60D gebruik ik nu een jaar. Dit tot volle tevredenheid. De camera ligt geweldig in de hand en heeft een aantal eigenschappen dat je ook bij de meer professionele (full frame) camera's aantreft. Om die reden een camera met een goede prijs-prestatie verhouding

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Canon EOS 60D kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 27 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
beyaz, beyaz

Link(s) toegevoegd
Elja Trum, annoh

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Camerakeuze; advies voor beginners
zondag 26 september 2010, 15:25 | Elja Trum | 49231x gelezen

Camerakeuze; advies voor beginners

Net als veel andere fotografen krijg ik regelmatig de vraag welke camera iemand moet kopen. Nu is daar nooit een eenduidig antwoord op te geven, maar in het algemeen raad ik een compactcamera van Canon of Nikon aan. Is degene al wat verder in de fotografie dan suggereer ik de instapspiegelreflex modellen van dezelfde merken met kitlens en een 50mm f/1.8 objectief. Maar misschien is dat niet het advies dat ik moet geven.

» lees verder (1300 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord