photogear » body » fujifilm » Fujifilm X-Pro1

Fujifilm X-Pro1

Met de Fujifilm FinePix X-Pro1 start het bedrijf een nieuwe camera lijn in het hogere segment. De X-Pro1 werkt met verwisselbare objectieven die lichtsterk en van goede kwaliteit zijn.

Fujifilm X-Pro1

De Fujifilm X-Pro1 wordt gezien als een soort 'Leica Light', dezelfde handmatige feel aan fotografie voor een betaalbare prijs. De camera is geen meetzoeker camera, maar heeft wel een bijzonder hybride optische zoeker waarin ook het digitale beeld direct vanaf de sensor getoond kan worden.

 delen

Fujifilm X-Pro1 specificatiesaantal megapixels 16,3 opslag SD(XC)
sensortype X-Trans CMOS beeldstabilisatie Nee
sensorformaat APS-C schermformaat 3,0 inch
beeldverhouding onbekend live-view onbekend
foto's per seconde 6 video Full HD
max. resolutie 4896 x 3264 pixels gewicht 450 gram
lichtgevoeligheid 200 - 25.600 ISO afmetingen 139,5 x 81,8 x 42,6 mm
cropfactor onbekend autofocus onbekend
vatting(en) Fujifilm X

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Fujifilm X-Pro1 ervaring door Martin Hogeboom (Nederlands)
» Fujifilm X-Pro1 review door Digifoto Pro (Nederlands)
» Fujifilm X-Pro1 review door Zoom.nl (Nederlands)
» Fujifilm X-Pro1 review door Digital Photography School
» Fujifilm X-Pro1 review door DP Review
» Fujifilm X-Pro1 review door Frank Doorhof
» Fujifilm X-Pro1 review door Gizmodo
» Fujifilm X-Pro1 review door Photography Blog

Winkels & prijzen

 » Tweakers.net  23 juli 2013   € 1.599,00 
 » CameraTools  3 januari 2013   € 1.649,00 

  Gebruikerservaringen (1)

De Fujifilm X-Pro1 heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Daan
ProfielDaan | dinsdag 23 juli 2013, 14:18
De fujifilm X Pro1 nu enige tijd in mijn bezit samen met de 18 en 35 mm. Ben zeker onder de beeldkwaliteit en de hoge ISO's. Erg indrukwekkend op ISO 6400. Deed de 5D II doen blozen.

De camera in eerste instantie gekocht om naast de 5D Mark III te gaan gebruiken, maar tijdens mijn laatste vakantie merkte ik al snel dat de 5D III meer de back up camera werd. Fotograferen werd weer steeds leuker. Liet ik voorheen de dslr vaak thuis. Te groot het gewicht gat de Pro1 altijd mee.

Zelf gebruik ik de dslr hoofdzakelijk nog voor telebereik en voor het spelen met de Lee filters.

Zelf vond ik de trage AF wel eens storend, maar Fuji beloofde verbetering en dat hebben ze gedaan doormiddel van firmware updates. Ben zelf gestart met de 2.0.0 en vond de auto focus niet echt geweldig de update naar 2.0.5 was al weer een hele verbetering. En nu met de 3.0.0, mag ik eigenlijk niet meer klagen. Ja de 5D III is en blijft sneller, maar heb ik het nodig ? Ik persoonlijk niet.

De batterij heeft niet een al te grote capaciteit en het is dan ook verstandig om een tweede batterij erbij te nemen. Vind het wel jammer dat je de sluitertijd op het wiel alleen in hele stops kunt instellen. Gelukkig is hier een workaround voor die voor mij prima werkt.

Camera wel voorzien van een soft release button en een Thumbs up.

Heb bij Fuji steeds meer het idee dat ze naar haar gebruikers luistert om zo haar producten te blijven verbeteren. Mijn eerste contact met Fuji NL was ook erg positief.

De Fujifilm Pro1, maakt voor mij fotograferen nog leuker als het al was. Is het een vervanger voor de dslr? Nee het zijn en blijven verschillende systemen, maar toch zijn er genoeg fotografen die hun dslr('s) verkopen en compleet overstappen op de X serie. Persoonlijk twijfel ik nog wel verder wil met de dslr en ook volledig overstap knipoog

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Fujifilm X-Pro1 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op woensdag 25 juli 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum, Daan


Camerakeuze; advies voor beginners
zondag 26 september 2010, 15:25 | Elja Trum | 48954x gelezen

Camerakeuze; advies voor beginners

Net als veel andere fotografen krijg ik regelmatig de vraag welke camera iemand moet kopen. Nu is daar nooit een eenduidig antwoord op te geven, maar in het algemeen raad ik een compactcamera van Canon of Nikon aan. Is degene al wat verder in de fotografie dan suggereer ik de instapspiegelreflex modellen van dezelfde merken met kitlens en een 50mm f/1.8 objectief. Maar misschien is dat niet het advies dat ik moet geven.

» lees verder (1300 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord