photogear » body » nikon » Nikon D70

Nikon D70

Nikon D70


De Nikon D70 is in 2005 vervangen door de Nikon D70s. Deze camera is wat betreft specificaties gelijk, maar heeft een groter display.
 delen

Nikon D70 specificatiesaantal megapixels 6 opslag Compact Flash
sensortype CCD beeldstabilisatie Nee
sensorformaat DX formaat schermformaat 23.7 x 15.6 mm
beeldverhouding 3:2 live-view Nee
foto's per seconde 3 video Nee
max. resolutie onbekend gewicht 595 gram
lichtgevoeligheid 200 - 1600 ISO afmetingen onbekend
cropfactor 1.5x autofocus M,S,C
vatting(en) Nikon F (DX)

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Nikon D70 review door DC views
» Nikon D70 review door Ken Rockwell

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (2)

De Nikon D70 heeft een gemiddelde score van 2,5 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (2 ervaringen).
Sven VdB
ProfielSven VdB | maandag 8 november 2010, 17:59
De Nikon D70 heeft toch een paar kleine/grote problemen. Het toestel heeft namelijk een te klein scherm en de kaartlezer geeft regelmatig problemen.

Als ik het toestel aanzet krijg ik regelmatig een melding met:
- onbruikbare kaart
- kaart nog niet geformatteerd

maar ook komt er bij een foto dikwijls de melding:

- foto kan niet meer weergeven worden

In het laatste geval kan het plots zijn dat je wel 30 foto's plots kwijt bent maar het kan evengoed maar 1 zijn die dan achteraf toch wel terug zichtbaar is. Als je een recovery-programma hebt kan je de foto's terughalen.

Over de andere meldingen die ik krijg over de geheugenkaart: Als je het toestel eens aan en uit zet is dit meestal opgelost, soms niet en dan moet je de kaart eens in en uit de kaartlezer steken.

Deze problemen zijn best wel ambetant want als je dan aan het fotograferen bent en dan krijg je plots, op het moment van de foto van je leven, de melding: "kaart niet bruikbaar".

MAAR Nikon heeft dit probleem na de uitkomst van de Nikon D70 ontdekt en dan een artikel op hun site gezet waarin ze zeggen dat je, je toestel kan binnenbrengen binnen garantie en dan wordt het probleem met de kaartlezer opgelost.

Dan heb je nog het kleine scherm dat is ook niet echt handig maar dat zag Nikon wel rap in en in de D70s was dit rap opgelost alsook de kaartlezer. Bij de Nikon D70s is er ook meteen een SD-kaartlezer gebruikt in plaats van de CF-kaartlezer van de D70.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Mabotje
ProfielMabotje | dinsdag 27 november 2012, 15:49
De D70 was mijn allereerste SLR. Na een Fujifilm S602 zoom dacht ik dat ik een kanon in handen had met de D70. Dat was destijds ook wel zo denk ik. Had er ontzettend veel moeite mee dat ik ook zelf e.e.a. kon instellen en heb hem dus het meeste op de automatische standen gebruikt. Ook aan de snelheid heb ik moeten wennen toen. Ik heb de camera heel veel gebruikt en liep daarbij ook al redelijk snel tegen beperkingen aan... ik was toe aan een verbetering en die kwam er.
Heb de D70 toen verkocht en daar toch veel spijt van gehad. Heb er niet veel meer voor gekregen en had 'm beter als back up camera kunnen houden.
Ik heb erg veel plezier aan deze camera beleefd. Een heerlijk ding, nooit problemen mee gehad en ik heb er veel van én mee geleerd.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Nikon D70 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op woensdag 15 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
Nico, Nico

Link(s) toegevoegd
Elja Trum


Tien redenen om een spiegelreflex te kopen
zaterdag 18 augustus 2007, 14:35 | Elja Trum | 69947x gelezen

Tien redenen om een spiegelreflex te kopen

De keuze voor een spiegelreflex is niet altijd vanzelfsprekend. Een dergelijke camera is toch een stuk groter, zwaarder en duurder dan een digitale compactcamera. Daarnaast ben je niet klaar met alleen de camera; mooie bruikbare objectieven en andere accessoires lonken. De aanschaf van de body is bij veel fotografen het begin van een collectie materiaal dat de prijs van de body in waarde al snel overstijgt. Wat zijn nu de voordelen van een digitale spiegelreflex camera?

» lees verder (757 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord