photogear » body » nikon » Nikon D70s

Nikon D70s

De Nikon D70s werd in 2005 aangekondigd als vervanger van de Nikon D70. Het enige verschil tussen beide camera's is dat de D70s een groter display heeft. Prettig bij het terugkijken van foto's.

Nikon D70s
 delen

Nikon D70s specificatiesaantal megapixels 6,1 opslag Compact Flash (CF)
sensortype CCD beeldstabilisatie Nee
sensorformaat onbekend schermformaat 2,0 inch
beeldverhouding 3:2 live-view Nee
foto's per seconde onbekend video Nee
max. resolutie onbekend gewicht onbekend
lichtgevoeligheid 200 - 1600 ISO afmetingen onbekend
cropfactor 1.5x autofocus onbekend
vatting(en) Nikon F (DX), Nikon F (FX)

Meer informatie

Om goed geďnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Nikon D70s review door Fotocentraal (Nederlands)
» Nikon D70s review door Digitale Camera Resource

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (1)

De Nikon D70s heeft een gemiddelde score van 4,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Halcyon
ProfielHalcyon | zondag 21 november 2010, 19:37
Ik heb goede ervaringen met deze camera. Inmiddels wordt de D70s als een "oudje" beschouwd. Maar...voor de strobist fotografen onder ons is deze camera soms onmisbaar. De maximale flitssynchronisatie van de D70s is 1/250-ste. Echter in de manual stand, met gebruik van een radiotrigger, heb ik flitsfoto's kunnen maken met een sluitertijd tot 1/1800-ste. Er zijn berichten op internet te vinden die laten zie dat, als je externe flitsers bedraad aansluit, een flitssync van 1/8000ste mogelijk zou zijn. Dit komt omdat de D70s bij snellere sluitertijden dan 1/250ste gebruik maakt van de volledige sensor als electronische sluiter.

Een voordeel hiervan is dat je het omgevingslicht, tijdens klaarlichte dag, volledig kunt uitschakelen en je dus ook overdag bijv. buiten heel ver kunt gaan met je flitsers.

De D70s modellen zijn alleen nog 2de hands te krijgen. Andere merken hebben ook af en toe een model er tussen zitten met deze mogelijkheden, wat ze heel waardevol kan maken voor een strobistfotograaf, opzoek naar mogelijkheden om die bepaalde foto toch te kunnen maken.

Mijn waardering voor deze camera staat op 4. Hij is duurzaam en heeft erg veel mogelijkheden, ik maakt nog steeds intensief foto's met deze camera. Waarom hij geen 5 krijgt is omdat deze camera geen mirror-up mogelijkheid heeft en het LCD scherm wat klein is. De D70s was zijn tijd ver vooruit. Een juweel voor de echte strobist.

Met vriendelijke groet,
Marco Bakker

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Nikon D70s kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op vrijdag 17 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Link(s) toegevoegd
Elja Trum


Wat is een snelle lens?
donderdag 21 februari 2008, 20:08 | Peter van Veen | 34518x gelezen

Wat is een snelle lens?

Soms hoor je mensen praten over een ‘snelle lens’ en hoe goed en geweldig die wel niet zijn. Maar je vraagt je misschien af of dit iets te maken heeft met de sluitersnelheid, of hoe snel de lens kan focussen?

» lees verder (395 woorden)Photogear SponsorenCameraTools
CameraNu.nlOm Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord