photogear » body » olympus » Olympus Pen E-P3

Olympus Pen E-P3

De Olympus Pen E-P3 is de opvolger van de Pen E-P2 en beschikt over een 12,3 megapixel Live-MOS sensor. Volgens Olympus heeft de nieuwe Pen de snelste autofocus die er te krijgen is.

Olympus Pen E-P3


Aangekondigd in juni 2011.
 delen

Olympus Pen E-P3 specificatiesaantal megapixels 12,3 opslag RAW en JPEG
sensortype Live MOS beeldstabilisatie ja
sensorformaat 12 megapixel schermformaat 7,6 cm / 3,0" (3:2)
beeldverhouding 4:3 / 17,3 x 13,0 mm live-view Ja
foto's per seconde 3 video Full HD
max. resolutie 13,1 megapixels gewicht 321 g body
lichtgevoeligheid 100 - 12.800 ISO afmetingen 122,0 x 69,1 x 34,3 mm
cropfactor 2x autofocus ja
vatting(en) Four Thirds (Micro)

Meer informatie

Om goed geďnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Olympus Pen E-P3 review door FotoVideo.nu (Nederlands)
» Olympus Pen E-P3 review door Tweakers (Nederlands)
» Olympus Pen E-P3 review door Zoom.nl (Nederlands)
» Olympus Pen E-P3 review door Digital Photography School
» Olympus Pen E-P3 review door DP Review
» Olympus Pen E-P3 review door Photography Blog

Winkels & prijzen

 » CameraTools  28 augustus 2012   € 669,00 
 » CameraTop100  3 januari 2013   € 849,00 

  Gebruikerservaringen (3)

De Olympus Pen E-P3 heeft een gemiddelde score van 3,5 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (3 ervaringen).
ErikvanRosmalen
ProfielErikvanRosmalen | dinsdag 27 november 2012, 11:57
Omdat ik niet altijd mijn spiegelreflex bij me heb (of wil hebben!), ben ik gaan zoeken naar een handzame (compact)camera, die me toch alle vrijheid geeft om zelf mijn belichting te bepalen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op deze P3.

Het gebruik is wel even wennen, als je van een 'grote' DSLR afkomt. Het touchscreen waarmee je focust is overigens wel het eerste waar ik aan gewend was. Dat werkt ideaal en snel. Het overige werken met een toch wat kleinere camera zonder zoeker (er is een vrij prijzige digitale zoeker te koop overigens) is echt wel wennen. Knopjes/draaiknoppen zijn wat klein, geen zoeker, et cetera.

De ruisprestaties vind ik erg te wensen over laten, maar misschien is mijn verwachtingspatroon wat teveel ingesteld op spiegelreflexen zoals mijn 5DmkII. Boven de 400/800 ISO zie je al behoorlijk wat ruis. Nu is het voornamelijk een camera voor 'buiten' en 'vakanties', zodat je daar minder last van zult hebben. Bij goed licht levert de Olympus gewoon kwalitatief goede beelden op met mooie onscherpte (met de standaard groothoekprime).

Dus: binnen zijn eigen beperkingen die logisch zijn, een prima camera.


waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
willy
Profielwilly | dinsdag 27 november 2012, 13:05
Hallo,omdat ik met pensioen ging wou ik wat meer gaan fotograferen en na wat zoeken besloot ik om de Olympus Pen E-P3 te kopen. Deze camera past in mijn handtas, ik zie me niet zo snel met zo'n dikke camera op mijn buik lopen.
Ik ben er erg blij mee, elke dag ontdek ik weer nieuwe dingen aan de camera en na een cursus en flink bestuderen van de camera heb ik werkelijk prachtige foto's gemaakt en zelfs al gepubliceerd.
Ik heb er een zoeker en statief bijgekocht (best erg duur allemaal)en ben van plan ook spullen aan te schaffen om studiofotografie op te pakken.

Een heerlijke camera die perfecte foto's maakt en mij elke keer weer blij maakt.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
pfn1964
Profielpfn1964 | dinsdag 27 november 2012, 14:47
Ik was op zoek naar een systeem camera omdat ik mijn DSLR te zwaar vind om alijd mee te nemen (bijv. city trips), maar wel een camera wil waarop ik de zaken wat de belichting betreft aan kan passen.
Omdat de retro look van de Olympus Pen mij erg aanspreekt, was de keuze snel gemaakt. Ik heb zowel de E-PL3 als de E-P3 in mijn handen gehad. Ik dacht in eerste intstantie aan de E-PL3 vanwege het kantelbare scherm, maar uiteindelijk viel mijn keuze toch op de E-P3, omdat ik deze prettiger in de hand vind liggen. Ik heb hem nu een half jaar in bezit en heb nooit het idee gehad dat ik het kantelbare scherm mis. Ik vind het een ideale camera voor straat fotografie. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik geen ervaring heb met andere systeem camera's. Kortom een prettige camera die ik steeds vaker meeneem i.p.v. mijn DSLR en die me tot op heden nooit in de steek gelaten heeft.

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Olympus Pen E-P3 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op donderdag 30 juni 2011. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
willy

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Wat is een snelle lens?
donderdag 21 februari 2008, 20:08 | Peter van Veen | 37847x gelezen

Wat is een snelle lens?

Soms hoor je mensen praten over een ‘snelle lens’ en hoe goed en geweldig die wel niet zijn. Maar je vraagt je misschien af of dit iets te maken heeft met de sluitersnelheid, of hoe snel de lens kan focussen?

» lees verder (395 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord