photogear » body » pentax » Pentax 645D

Pentax 645D

Al geruime tijd geleden door de Pentax Imaging Systems divisie van Hoya Corporation aangekondig, maar pas in het voorjaar van 2010 in Japan op de markt gekomen. De Europese introductie staat gepland voor december 2010 en zal dan als losse body te koop zijn, of als 'kit' met DFA 55mm 645 SDM objectief.

De camera heeft een 44 x 33 mm sensor en is daarmee ongeveer 1,7x groter dan een full-frame sensor in het 35 mm kleinbeeld formaat. De fabriek heeft een lijn van DFA 645 objectieven aangekondigd, maar lenzen voor de analoge Pentax 645 passen.

Fotografen hebben bij het maken van opnames de keuze uit opslag in het Pentax PEF RAW-format, of als Adobe DNG-bestand.

Digitale middenformaatcamera met het uiterlijk van een digitale spiegelreflex. Zˇnder achterwand, zoals tot nu toe gebruikelijk is bij de camera's met grote beeldsensors. De camera heeft twee kaartsloten, voor SD en SDHC

 delen

Pentax 645D specificatiesaantal megapixels 40 opslag SD en SDHC
sensortype CCD beeldstabilisatie Nee
sensorformaat 44 x 33 mm schermformaat 3 inch LCD
beeldverhouding 2:3 live-view Nee
foto's per seconde 1,6 video Nee
max. resolutie onbekend gewicht onbekend
lichtgevoeligheid 100-1600 ISO afmetingen onbekend
cropfactor onbekend autofocus Ja

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Helaas hebben we momenteel nog geen relevante links naar andere websites beschikbaar.

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen


   Er zijn nog geen gebruikerservaringen voor dit product geschreven.
   Dit is je kans om de eerste te zijn die extra informatie en inzicht over dit product geeft!

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Pentax 645D kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op vrijdag 17 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
EdC, EdC, EdC


Een telelens is geen basisbehoefte
zondag 4 mei 2008, 19:41 | Elja Trum | 37605x gelezen

Een telelens is geen basisbehoefte

Een telelens heeft blijkbaar een soort magische aantrekkingskracht op mensen. Niet alleen veel beginnende fotografen willen er per se een hebben, maar ook als je ergens aan het fotograferen bent krijg je regelmatig de vraag hoeveel keer zoom de lens is die je gebruikt. Waarom deze aantrekkingskracht zo vaak voor komt is me niet duidelijk. Voor veel foto's heb je namelijk erg weinig aan een stevige telelens.

» lees verder (424 woorden)Photogear SponsorenCameraToolsOm Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord