photogear » body » pentax » Pentax K-5

Pentax K-5

De Pentax K-5 is een 16,3 megapixel digitale spiegelreflex die aan de top staat van het Pentax spiegelreflex segment. Uiterlijk lijkt de camera aardig op de Pentax K-7, maar er zijn toch de nodige verschillen.

In een test door DxO komt de sensor van Pentax K-5 naar voren als een van de beste APS-C formaat sensoren die er te krijgen is. Hij scoort zelfs beter als sommige full-frame sensoren van andere merken.

Pentax K-5


Aangekondigd in september 2010.
 delen

Pentax K-5 specificatiesaantal megapixels 16,3 opslag SD(HC)
sensortype CMOS beeldstabilisatie Ja
sensorformaat APS-C schermformaat 3,0 inch
beeldverhouding onbekend live-view Ja
foto's per seconde 7 video Ja, Full HD (@ 25 fps)
max. resolutie onbekend gewicht 750 gram
lichtgevoeligheid 100 - 51.200 ISO afmetingen 131 x 97 x 73 mm
cropfactor onbekend autofocus 11 punts
vatting(en) Pentax K

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Pentax K-5 review door dslr.nl (Nederlands)
» Pentax K-5 review door Focus (Nederlands)
» Pentax K-5 review door DPReview
» Pentax K-5 review door Imaging Resource
» Pentax K-5 review door Photography Blog

Winkels & prijzen

 » Camerashop.nl  4 december 2012   € 715,00 
 » CameraTools  19 oktober 2012   € 719,00 
 » Pixmania  3 januari 2013   € 734,00 

  Gebruikerservaringen (2)

De Pentax K-5 heeft een gemiddelde score van 4,5 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (2 ervaringen).
image4u
Profielimage4u | dinsdag 27 november 2012, 19:18
CAmera heeft super handligging. Is met 1 hand te bedienen en heeft veel knoppen. Hierdoor is het nodig om veel door menu's te srollen om essentiele instellingen te wijzigen. Camera heeft een groot dynamisch bereik en één van de beste imagekwaliteit. Zoeker denk het fotobeeld goed.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Mharda
ProfielMharda | woensdag 28 november 2012, 14:05
De PENTAX K-5, nu in licht verbeterde versie te koop als PENTAX K-5 II, is het topmodel uit de DSLR reeks van PENTAX. Begonnen met de K10D (die vele awards verdiende) via de K20D en de K7 (de slechtste uit de reeks!) kwam PENTAX weer als speler op de markt.

De body ligt goed in de hand en met de optionele grip kan je ook lekker werken met de wat zwaardere telelenzen. Ergonomisch zit volgens mij alles op de juiste plek en met twee scrollwieltjes gaat instellen lekker snel. Veel is configureerbaar, zodat je de camera echt naar je eigen hand kan zetten.

De k-mount is al zo lang in gebruik dat er behalve de nieuwe PENTAX lenzen ook talloze oude lenzen (van het analoge tijdperk)op marktplaats staan die direct te gebruiken zijn. En ook M42 lenzen zijn met een simpele adapter van twee tientjes bruikbaar als MF lens.

Kwaliteit van de foto's is gewoon goed tot zeer goed, zie ook het verhaal in de inleiding over de gebruikte sensor. Een dergelijke camera gebruik je natuurlijk in RAW en PENTAX is één van de weinige merken die rechtstreeks in DNG kan werken wat voor ADOBE gebruikers weer een stap in de workflow kan schelen...

Snel genoeg voor sport, en goed bruikbaar voor vogelen. Portret is natuurlijk helemaal geen probleem.

Enige nadeel in mijn ogen is voor flitsfanaten (strobist) het gebrek aan geavanceerde ondersteuning. Gewone draadloze ondersteuning werkt wel, maar draadloos P-TTL is toch wat lastig (of zelfs onmogelijk).


waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Pentax K-5 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op maandag 26 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Camerakeuze; advies voor beginners
zondag 26 september 2010, 15:25 | Elja Trum | 46288x gelezen

Camerakeuze; advies voor beginners

Net als veel andere fotografen krijg ik regelmatig de vraag welke camera iemand moet kopen. Nu is daar nooit een eenduidig antwoord op te geven, maar in het algemeen raad ik een compactcamera van Canon of Nikon aan. Is degene al wat verder in de fotografie dan suggereer ik de instapspiegelreflex modellen van dezelfde merken met kitlens en een 50mm f/1.8 objectief. Maar misschien is dat niet het advies dat ik moet geven.

» lees verder (1300 woorden)Photogear SponsorenCameraTools
CameraNu.nlOm Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord