photogear » flitser » canon » Canon Speedlite 550EX

Canon Speedlite 550EX

Er is helaas nog geen algemene informatie over de Canon Speedlite 550EX ingevuld. Jij als bezoeker kunt dit echter zelf toevoegen! Meld je aan met een gratis account en voeg jouw kennis over dit product toe aan Photogear. Zo helpen we elkaar!
 delen

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» review

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (3)

De Canon Speedlite 550EX heeft een gemiddelde score van 3,0 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (3 ervaringen).
lastigportret
Profiellastigportret | dinsdag 13 november 2012, 10:37
De 550EX is een lekker krachtige flitser die gebruikt maakt van ettl. Nadeel van deze flitser is het systeem om de kop te kunnen draaien, je hebt namelijk 1 knop om in de verticale richting te draaien en een knop om in de horizontale richting te draaien, dit kost een extra handeling ten opzichte van recente flitsers.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
neutcomp
Profielneutcomp | dinsdag 27 november 2012, 12:17
Goede flitser met veel capaciteit. Wat een nadeel is vind ik de bediening. Het zijn beetje rubberachtige + en - knoppen om de belichting in te stellen. Je moet soms echt behoorlijk hard duwen of meer met je nagel werken. Er zit standaard ook een voet bij zodat je hem als Slave kan gebruiken. Er zijn ook genoeg filterboxjes te koop voor deze flitser om wat meer te spelen met het licht.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
ErikvanRosmalen
ProfielErikvanRosmalen | dinsdag 27 november 2012, 13:49
Het probleem wat 'lastigportret' aankaart, het feit dat je twee knopjes nodig hebt om 'm te verstellen, heeft me nooit geirriteerd, totdat ik een 580EX ging gebruiken. Sindsdien stoort het me, omdat het geen routine meer is en ik dus net iets minder snel kan werken. Dat is wel jammer. Gelukkig gebruik ik de 550EX eigenlijk nog alleen als tweede flitser wanneer ik los flits. Dan staat hij dus op een statief of in een plu gericht, dus is dat niet van toepassing.

De rubberachtige knopjes, ook dat ervaar ik eigenlijk niet, maar wederom omdat ik hem dus voornamelijk aanstuur via de PocketWizards. Al met al doet hij het dus nog steeds prima!

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Canon Speedlite 550EX kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 13 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Link(s) toegevoegd
lastigportret


Tien redenen om een spiegelreflex te kopen
zaterdag 18 augustus 2007, 14:35 | Elja Trum | 69087x gelezen

Tien redenen om een spiegelreflex te kopen

De keuze voor een spiegelreflex is niet altijd vanzelfsprekend. Een dergelijke camera is toch een stuk groter, zwaarder en duurder dan een digitale compactcamera. Daarnaast ben je niet klaar met alleen de camera; mooie bruikbare objectieven en andere accessoires lonken. De aanschaf van de body is bij veel fotografen het begin van een collectie materiaal dat de prijs van de body in waarde al snel overstijgt. Wat zijn nu de voordelen van een digitale spiegelreflex camera?

» lees verder (757 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord