photogear » flitser » canon » Canon Speedlite 580EX II

Canon Speedlite 580EX II

De Canon Speedlite 580EX II heeft een richtgetal van 58. Het is de opvolger van de Speedlite 580EX en Canon's topmodel in het gebied van opzetflitsers. De flitser beschikt over Canon's E-TTL II technologie.

Canon Speedlite 580EX II


E-TTL II-flitsmeting
Richtgetal van 58
Werkt als een draadloze master- of slaveflitser
Zoomkop voor 24-105 mm met diffuser van 14 mm
Snel en stil opladen
Communicatie van witbalans naar digitale spiegelreflexcamera
Metalen flitsvoetje
180 graden draaibare kop
AF-hulplicht
 delen

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Review door The Digital Picture

Winkels & prijzen

 » Foto Konijnenberg  1 mei 2011   € 399,00 
 » Camerashop.nl  23 oktober 2012   € 429,00 
 » CameraTools  19 oktober 2012   € 449,00 
 » CameraTop100  20 augustus 2012   € 449,00 
 » Bol.com  19 september 2012   € 539,00 

  Gebruikerservaringen (3)

De Canon Speedlite 580EX II heeft een gemiddelde score van 4,7 van de 5 gekregen op basis van 3 beoordelingen (3 ervaringen).
van overveld
Profielvan overveld | dinsdag 27 november 2012, 10:38
Ideaal bij deze flitser is dat je hem los kunt gebruiken, ik heb lang gezocht hoe het moes, maar het is super simpel.Je moet de "zoom"knop indrukken net zo lang tot je "slave"ziet staan. Je kunt de flitser nu los gebruiken van je camera, je hoeft dus niets extra's kopen.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Alain
ProfielAlain | dinsdag 27 november 2012, 11:51
Prima flitser! De mogelijkheden zijn erg groot met dit model.
Instellingen zijn erg groot, en eigenlijk laat niks te wensen over. De kracht is zonder meer voldoende voor de meeste zaken en je kunt alles automatisch via ttl of manueel instellen. tevens zit er een strobofunctie op voor meer creatieve doelen.
Een groot voordeel van deze flitser zijn de draadloze functies, de unit zelf kan als master (zender) dienen zowel op als los van de body, maar ook als slave. (mits de body over 'master'functionaliteit beschikt). door de aansluitingen kun je ook een unit als extra flits in een studio opstelling gebruiken en deze mee laten flitsen.
De unit is ook nog een weathersealed wat het ideaal maakt om overal te fotografern zonder je druk te maken over het weer.
laadtijd is vrij kort, waardoor je lekker snel kunt flitsen. tevens is het mogelijk een extern accupack eraan te hangen, zodat je helemaal los kunt gaan.

als je niet alle mogelijkheden nodig hebt, kijk dan ook naar de 430ex2, die is ook goed, maar kost de helft.
als je nog meer draadloze mogelijkheden wilt benutten (interne radiografische aansturing) kijk dan ook even naar de 600RT (wel tegen een behoorlijke meerprijs)waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Benny
ProfielBenny | maandag 10 december 2012, 14:54
Hoi,

De 580EX II is op zich een prima flitser, maar ook hier spiekt men bij Canon eigenlijk een beetje met het richtgetal.

Een richtgetal behoort berekend te worden bij ISO 100 en 50mm brandpunt, en niet zoals hierbij naar ISO 100 en 105mm brandpunt. Bij de 600EX wordt je nog meer voor de gek gehouden; zie mijn reactie aldaar. Dus dat vind ik helemaal te gek voor woorden. Daarom, heb ik de 600EX ook zeer laag gewaardeerd; dit loopt de spuigaten uit.

Voor de rest is de Canon 580EX II een goede flitser, en zit er in feite alles op wat je nodig kunt hebben.

Ik werk al jaren met Canon en mijn collega met Nikon, maar ik moet wel bekennen, dat Nikon verder is in het flits gebeuren. Niet dat de 580EX II slecht is, maar Nikon is iets verder.

Benny

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Canon Speedlite 580EX II kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 27 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
EdC, EdC

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


3 objectieven die elke fotograaf zou moeten hebben
maandag 3 december 2012, 23:46 | Elja Trum | 135594x gelezen

3 objectieven die elke fotograaf zou moeten hebben

Veel startende fotografen vragen het zich af; 'welke objectieven moet ik bij mijn spiegelreflex camera kopen'. Een lastige vraag en natuurlijk ook erg afhankelijk van je budget. Zelf heb ik aardig wat objectieven, maar welke heb ik nu over de afgelopen jaren het meest gebruikt en zou ik je daarom dus absoluut aanraden.

» lees verder (550 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord