photogear » objectief » canon » Canon EF 300mm f/4.0 L USM

Canon EF 300mm f/4.0 L USM

Lichtsterk teleobjectief.
 delen

Canon EF 300mm f/4.0 L USM specificatiesbrandpuntsafstand 300mm diafragmabladen 8
minimaal diafragma 32 filtermaat 77mm
maximaal diafragma 4 afmetingen onbekend
autofocus USM optische elementen 8 elementen in 7 groepen
min. scherpstelafst. 2,5m maximale vergroting 0,13
weersbestendig Nee gewicht onbekend
vatting(en) Canon EF

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Helaas hebben we momenteel nog geen relevante links naar andere websites beschikbaar.

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (1)

De Canon EF 300mm f/4.0 L USM heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Photomad2010
ProfielPhotomad2010 | dinsdag 6 november 2012, 17:06
Als fotografische veelvraat heb ik lenzen van 14 mm tot 500 mm.
Toen ik merkte dat ik mijn 400 f 5.6 praktisch niet meer gebruikte ( als wandellens pak ik liever de 100-400 of vanaf statief of auto de 500 met t.c.)ben ik een ruil aangegaan met iemand die mij daarvoor in de plaats een 300 f 4 aanbood. Wat een supergave lens is dat, die gaat nooit meer weg. Nog redelijk rond te sjouwen, snelle focus, scherp op de grootste lensopening, een dichtbij instelling van 1,5 meter en een prachtige bokeh. Voor paddestoelen, vlinderfoto's en bloemen neem ik deze lens altijd mee naast een van mijn macrolenzen. Door de extra lengte en de korte scherpstelafstand krijg je ze mooi in beeld zonder bijv. vlinders af te schrikken. Zelfs een vlieg krijg je er nog met voldoende detail op.
Ook voor mijn kinderportretten en kleindierenfoto's een supermooie lens: goede scherpte op f4 en een mooie schilderachtige vervaging van de achtergrond. Je moet flink afstand houden en kunt daardoor meer spontane beelden schieten. Door diezelfde afstand hebben mensen het niet zo snel in de gaten dat je hen fotografeert en kun je ongedwongen straatportretten schieten.
Hoewel ik ook de razendsnelle 70-200 f2.8 II heb gaat mijn voorkeur uit naar deze 300 prime vanwege de prachtige achtergrondvervaging( blur/bokeh)wijdopen.
Voor mensen die een telelens willen is dit een veelzijdige lens: qua gewicht nog makkelijk mee te nemen, geschikt voor veel "kleine" onderwerpen: van paddestoel, bloemen en vlinders tot vogels die niet te ver van je af zitten
(ca. 6 meter),"stiekeme" straatfotografie en portretten van kinderen en dieren mits je voldoende afstand kan nemen.


waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Canon EF 300mm f/4.0 L USM kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op woensdag 15 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
patscho


Tien redenen om een spiegelreflex te kopen
zaterdag 18 augustus 2007, 14:35 | Elja Trum | 70694x gelezen

Tien redenen om een spiegelreflex te kopen

De keuze voor een spiegelreflex is niet altijd vanzelfsprekend. Een dergelijke camera is toch een stuk groter, zwaarder en duurder dan een digitale compactcamera. Daarnaast ben je niet klaar met alleen de camera; mooie bruikbare objectieven en andere accessoires lonken. De aanschaf van de body is bij veel fotografen het begin van een collectie materiaal dat de prijs van de body in waarde al snel overstijgt. Wat zijn nu de voordelen van een digitale spiegelreflex camera?

» lees verder (757 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord