photogear » objectief » carl zeiss » Carl Zeiss Planar T* 100mm f/2.0

Carl Zeiss Planar T* 100mm f/2.0

Er is helaas nog geen algemene informatie over de Carl Zeiss Planar T* 100mm f/2.0 ingevuld. Jij als bezoeker kunt dit echter zelf toevoegen! Meld je aan met een gratis account en voeg jouw kennis over dit product toe aan Photogear. Zo helpen we elkaar!
 delen

Carl Zeiss Planar T* 100mm f/2.0 specificatiesbrandpuntsafstand 100mm diafragmabladen 9
minimaal diafragma 22 filtermaat 67mm
maximaal diafragma 2 afmetingen 76mm x 114mm
autofocus Nee optische elementen 9
min. scherpstelafst. 0,44m maximale vergroting 0,5x
weersbestendig Nee gewicht 670g
vatting(en) Canon EF, Canon EF-S, Nikon F (FX), Pentax K

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Helaas hebben we momenteel nog geen relevante links naar andere websites beschikbaar.

Winkels & prijzen

 » Foka.nl  28 februari 2013   € 1.535,00 
 » Camerashop.nl  24 september 2012   € 1.649,00 
 » CameraTools  21 september 2015   € 1.679,00 
 » CameraNU.nl  25 april 2015   € 1.679,00 

  Gebruikerservaringen (1)

De Carl Zeiss Planar T* 100mm f/2.0 heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Paul Oosterlaak
ProfielPaul Oosterlaak | vrijdag 2 november 2012, 18:27
Naast een semi-macro lens is deze lens van Carl Zeiss ook een zeer goede portretlens met relatief groot diafragma. Door zijn zeer korte minimale focusafstand ook handig voor close-ups.
Voor wie autofocus kan missen, is het manueel focussen een feest. Zeer nauwkeurig en met veel gevoel focus je deze lens, wat ook prettig is voor de videografen onder ons.
Scherpte, (micro)contrast, kleurweergave en bokeh zijn fantastisch op ieder diafragma en iedere focusafstand. Afstoppen is enkel nodig voor meer DoF of langere sluitertijd, maar niet om echt scherper te worden.
Als bonus geeft deze lens een zeer duidelijk karakter aan de gemaakte foto's, welke vaak betiteld worden met "Zeiss 3D Pop".

Alleen maar positieve eigenschappen? Helaas is geen enkele lens perfect en ook deze niet. Naast het ontbreken van AF levert deze lens ook de nodige chromatische aberratie op onder bepaalde omstandigheden.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Carl Zeiss Planar T* 100mm f/2.0 kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op zaterdag 3 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
Paul Oosterlaak

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Tien redenen om een spiegelreflex te kopen
zaterdag 18 augustus 2007, 14:35 | Elja Trum | 64349x gelezen

Tien redenen om een spiegelreflex te kopen

De keuze voor een spiegelreflex is niet altijd vanzelfsprekend. Een dergelijke camera is toch een stuk groter, zwaarder en duurder dan een digitale compactcamera. Daarnaast ben je niet klaar met alleen de camera; mooie bruikbare objectieven en andere accessoires lonken. De aanschaf van de body is bij veel fotografen het begin van een collectie materiaal dat de prijs van de body in waarde al snel overstijgt. Wat zijn nu de voordelen van een digitale spiegelreflex camera?

» lees verder (757 woorden)Photogear SponsorenCameraTools
CameraNu.nlOm Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord