photogear » objectief » nikkor » Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR

Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR

Uitstekende high-end lens die helaas iets minder goed presteert op full-frame camera's.
 delen

Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR specificatiesbrandpuntsafstand groothoek 70 mm, tele 200 mm diafragmabladen 9
minimaal diafragma f22 filtermaat 77 mm
maximaal diafragma f2.8 afmetingen 21,5 cm (diameter 8,7 cm)
autofocus ja AF-S optische elementen 21 elementen, 15 groepen, 5 ED elementen
min. scherpstelafst. 1.50 meter maximale vergroting 0,16 x bij 200 mm
weersbestendig spatregen bestendig gewicht 1470 gram
vatting(en) Nikon F (DX)

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Informatie Nikon Nederland
» Nikon 70-200 f/2.8 VR review door DPReview

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (3)

De Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 3 beoordelingen (3 ervaringen).
esmee73
Profielesmee73 | dinsdag 27 november 2012, 10:36
Al geruime tijd gebruik ik deze Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR lens op een Nikon D300 en Nikon D300s, voornamelijk bij het fotograferen van concerten. Het is een geweldige lens, zeer lichtsterk en de scherpte van de foto's kan geweldig zijn, zelfs al bij diafragma 2.8 De VR functie heb ik standaard aan staan en maakt het mogelijk om al bij 1/60 seconde onbewogen foto's te maken (mits het onderwerp niet te heftig beweegt uiteraard).
In zeer slechte lichtomstandigheden komt het voor dat de autofocus moeite heeft om scherp te stellen, maar dit komt slechts zelden voor.

Ondanks mijn zeer positieve ervaringen, wil ik toch de overstap gaan maken naar Full Frame (Nikon D800) en ik was benieuwd of deze lens compatibel zou zijn op de FX Nikon D800. Volgens Nikon is dit wel het geval! Weliswaar adviseert Nikon de VRII, maar de oudere VR versie zou ook naar behoren moeten presteren. Voor mij is het in ieder geval geen reden om direct te upgraden naar de Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR II:

Het aanbevolen objectief voor de Nikkor D800 is inderdaad het 70-200 mm 2.8 VRII objectief, echter is uw Nikkor 70-200mm f:/2.8 VR objectief ook compatibel.

Alleen wordt bij het VR objectief cameratrilling even veel verminderd als door het gebruik van sluitertijden die ongeveer 3 stops langer zijn dan de geselecteerde sluitertijd.

Bij VR II wordt cameratrilling even veel verminderd als door het gebruik van sluitertijden die ongeveer 4 stops langer zijn dan de geselecteerde sluitertijd.Dit verschil kan uiteraard belangrijk zijn als u onder slechte lichtomstandigheden, zoals in een theater, fotografeert.waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
hypofocus
Profielhypofocus | dinsdag 27 november 2012, 11:32
Dit objectief heb ik enkele jaren gebruikt op mijn Nikon D200 en D300.
Het is een absoluut top objectief, waar ik jarenlang van genoten heb.

Goede scherpte, mooie bokeh, fijne kleuren.
Echter, de AF is een stuk minder snel dan zijn nieuwere VR II broertje.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Mabotje
ProfielMabotje | dinsdag 27 november 2012, 15:55
Dit is het eerste objectief wat ik heb aangeschaft en ik gebruik 'm nog steeds. Heb één keer de lamellen uit moeten laten lijnen (tuimeling gemaakt en alhoewel ik hem nog op heb kunnen vangen, waren daardoor toch de lamellen ontzet).
Ik heb hem gebruikt op mijn D200 en nu op de D700. Ben er nog steeds heel blij mee. Zou uiteraard graag de VRII willen hebben, maar de lenzen zijn enorm kostbaar en niet iets wat je zo maar één, twee, drie geld voor op tafel kunt leggen. Zolang hij goed is, blijf ik hem gebruiken. Maakt scherpe foto's, is snel, heeft mooie kleuren.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 27 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
esmee73

Link(s) toegevoegd
Elja Trum


Een telelens is geen basisbehoefte
zondag 4 mei 2008, 19:41 | Elja Trum | 42926x gelezen

Een telelens is geen basisbehoefte

Een telelens heeft blijkbaar een soort magische aantrekkingskracht op mensen. Niet alleen veel beginnende fotografen willen er per se een hebben, maar ook als je ergens aan het fotograferen bent krijg je regelmatig de vraag hoeveel keer zoom de lens is die je gebruikt. Waarom deze aantrekkingskracht zo vaak voor komt is me niet duidelijk. Voor veel foto's heb je namelijk erg weinig aan een stevige telelens.

» lees verder (424 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord