photogear » objectief » samyang » Samyang 85mm f/1,4 Aspherical IF

Samyang 85mm f/1,4 Aspherical IF

De Samyang 85mm is een betaalbaar en lichtsterk objectief van een Koreaans fabrikant. Met dit objectief heb je helaas geen beschikking over de autofocus van je camera. Je moet dus handmatig scherp stellen. Ook het diafragma stel je in op het objectief; deze wordt niet elektronisch aan je camera doorgegeven.
 delen

Samyang 85mm f/1,4 Aspherical IF specificatiesbrandpuntsafstand 85mm diafragmabladen 8
minimaal diafragma onbekend filtermaat 72 mm
maximaal diafragma f/1.4 afmetingen 78 bij 72 mm
autofocus Nee optische elementen onbekend
min. scherpstelafst. 1 meter maximale vergroting onbekend
weersbestendig onbekend gewicht 513 gram
vatting(en) Canon EF, Nikon F (FX), Minolta AF / Sony Alpha

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Samyang 85mm f/1.4 review door Zoom.nl (Nederlands)
» Samyang 85mm f/1.4 review door Photography Blog
» Samyang 85mm f/1.4 review door Photozone

Winkels & prijzen

 » Pixmania  3 januari 2013   € 278,00 
 » Camerashop.nl  6 december 2016   € 299,00 
 » Foka.nl  3 januari 2013   € 339,00 
 » CameraNU.nl  25 april 2015   € 349,00 
 » CameraTools  16 februari 2016   € 369,00 

  Gebruikerservaringen (1)

De Samyang 85mm f/1,4 Aspherical IF heeft een gemiddelde score van 4,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Plume
ProfielPlume | vrijdag 1 november 2013, 09:39
Sinds een paar maanden ben ik in het bezit van de Samyang 85mm 1.4 met Nikon vatting. Het objectief heeft een lichtsterkte van f/1.4.

Voornamelijk gekocht voor portretfotografie omdat gebruik makend van de beperkte scherptediepte bij een volle opening van het diafragma mooie portretten gemaakt kunnen worden, waarbij ook het mooie bokeh opvalt.

De lens is natuurlijk ook voor andere doeleinden in te zetten, eventueel gebruik makend van polarisatie en/of andere filters (maat 72mm) die op het objectief kunnen worden gebruikt. Met een lichtsterkte van maar liefst f/1.4. is het een ideaal objectief voor het maken van portretten ook op plekken waar heel weinig bestaand licht is. Maar ook als er wel veel licht is kun je prachtig gebruik maken van de beperkte scherptediepte door het schieten van portretten bij een volle diafragma opening.

Een overweging om deze lens aan te schaffen waren de positieve testen die ik vond op het internet. Daarbij meegenomen is de prijs/kwaliteit verhouding die ongekend is. Veel waar voor je geld.

Tot op heden heb ik maar een minpuntje gevonden en dat is de scherpstelring die wat stroef gaat. Dit gaat ten koste van het snel scherpstellen wat van belang is omdat het hier een manueel objectief betreft. Het manueel instellen went overigens wel weer heel snel. Vergt enige oefening maar houdt ook wel in dat je meer tijd besteed om nog kritischer naar de compositie te gaan kijken.

Met een gewicht van 513 gram bij een lichtsterkte van f/1.4 vind ik de lens zeker niet te zwaar. Voornamelijk gebruik ik de lens op een Nikon D800 en een Fuji S5pro.

Plume

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Samyang 85mm f/1,4 Aspherical IF kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op woensdag 16 november 2011. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Link(s) toegevoegd
Elja Trum

Prijzen toegevoegd
Elja Trum


Een telelens is geen basisbehoefte
zondag 4 mei 2008, 19:41 | Elja Trum | 41591x gelezen

Een telelens is geen basisbehoefte

Een telelens heeft blijkbaar een soort magische aantrekkingskracht op mensen. Niet alleen veel beginnende fotografen willen er per se een hebben, maar ook als je ergens aan het fotograferen bent krijg je regelmatig de vraag hoeveel keer zoom de lens is die je gebruikt. Waarom deze aantrekkingskracht zo vaak voor komt is me niet duidelijk. Voor veel foto's heb je namelijk erg weinig aan een stevige telelens.

» lees verder (424 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord