photogear » objectief » sigma » Sigma 150-500mm f5-6.3 APO DG OS HSM

Sigma 150-500mm f5-6.3 APO DG OS HSM

Ultra-Telezoomobjectief met een bereik tot 500mm en voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabieler) systeem.

Dit ultra-telezoom objectief is voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabilizer) systeem wat een winst van ca. 4 belichtingstops oplevert. Het telebereik van 500mm maakt het mogelijk om onderwerpen op grote afstand te fotograferen. Drie SLD (Special Low Dispersion) glaselementen zorgen voor een excellente correctie van de chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Het objectief is tevens voorzien van HSM (Hyper Sonic Motor) wat zorgt voor een snelle en stille scherpstelling. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren indien gewenst. Dit objectief kan ook met de optioneel leverbare Sigma EX APO Teleconverters worden gebruikt.

Dit objectief is voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabilizer) systeem. Dit systeem werkt met 2 sensoren die zowel de verticale als de horizontale bewegingen van de camera registreren waarna een speciale lensgroep deze bewegingen direct compenseert. Hiermee wordt bewegingsonscherpte in hoge mate voorkomen en is het mogelijk om ca. 4 stops langere sluitertijden te gebruiken. Mode 1 is ideaal voor algemeen gebruik en Mode 2 is zeer effectief bij bewegende onderwerpen zoals bijvoorbeeld motorsporten etc.

Dit telebereik maakt het mogelijk onderwerpen op grote afstand te fotograferen en creatieve opnamen te maken dankzij het bijzondere perspectief. Dankzij het OS systeem is het zoekerbeeld stabiel en is het onderwerp goed te beoordelen. De statiefgondel (TS-31) is afneembaar waardoor het objectief prettig in de hand ligt.

Dit objectief heeft een kortste instelafstand van 220cm over het gehele zoombereik en met een afbeeldingsmaatstaf van 1:5.2 is het zeer geschikt voor close-up fotografie. Het is ideaal om bijvoorbeeld bloemen en insecten te fotograferen zonder deze te verstoren.

Drie SLD (Special Low Dispersion) glaselementen zorgen voor een excellente correctie van de axiale chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Sigma’s SML (Super Multi Layer) lenscoating zorgt er voor dat inwendige reflecties en spookbeelden maximaal worden onderdrukt en zorgt tevens voor een neutrale kleurweergave.

Het objectief is tevens voorzien van HSM (Hyper Sonic Motor) wat zorgt voor een snelle en stille scherpstelling. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren

 delen

Sigma 150-500mm f5-6.3 APO DG OS HSM specificatiesbrandpuntsafstand 150-500 diafragmabladen 9
minimaal diafragma 5 filtermaat 86mm
maximaal diafragma 22 afmetingen 94.7 x 252 mm
autofocus HSM optische elementen 21 elementen in 15 groepen
min. scherpstelafst. 220cm maximale vergroting 1:5,2
weersbestendig niet waterdicht gewicht 1910 gram
vatting(en) Canon EF, Canon EF-S, Nikon F (DX), Nikon F (FX), Minolta AF / Sony Alpha

Meer informatie

Om goed geïnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Sigma benelux (Nederlands)

Winkels & prijzen

 » CameraTools  16 februari 2016   € 689,00 
 » CameraNU.nl  25 april 2015   € 799,00 
 » Foka.nl  28 augustus 2012   € 839,00 
 » Foto konijnenberg NL  22 januari 2011   € 859,00 
 » Kamera Express  22 januari 2011   € 879,00 
 » Camera Nu  22 januari 2011   € 899,00 
 » CameraTop100  8 november 2012   € 959,00 

  Gebruikerservaringen


   Er zijn nog geen gebruikerservaringen voor dit product geschreven.
   Dit is je kans om de eerste te zijn die extra informatie en inzicht over dit product geeft!

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Sigma 150-500mm f5-6.3 APO DG OS HSM kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op zaterdag 22 januari 2011. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
Sven VdB, Sven VdB

Link(s) toegevoegd
redskin

Prijzen toegevoegd
Elja Trum, redskin


10 aandachtspunten bij de aanschaf van een statief
dinsdag 6 oktober 2009, 20:19 | Ed Coenen | 31320x gelezen

10 aandachtspunten bij de aanschaf van een statief

Koop het materiaal dat bij jouw werk past. Dat gaat ook op voor het statief. Voor studiowerk kun je zwaar statief gebruiken, als je een bestelbus met materialen bij je hebt voor een shoot op locatie, dan is een zwaar statief ook te dragen, maar het is wat anders als je reportages maakt met vooral veel reizen en trekken.

» lees verder (569 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord