photogear » objectief » sigma » Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro

Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro

De Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro is een standaard zoomlens gemaakt voor cropsensor camera's en beschikt over een scherpstelafstand van slechts 28cm.

 delen

Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro specificatiesbrandpuntsafstand 18-50mm diafragmabladen 7
minimaal diafragma 2.8 filtermaat 72mm
maximaal diafragma 2.8 afmetingen 79 x 85.8mm
autofocus Ja optische elementen 15 element in 13 groepen
min. scherpstelafst. 28cm maximale vergroting 1:3
weersbestendig nee gewicht 450g
vatting(en) Canon EF-S, Canon EF-S, Nikon F (DX)

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro review op Photozone

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (2)

De Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro heeft een gemiddelde score van 3,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (2 ervaringen).
Paul Oosterlaak
ProfielPaul Oosterlaak | vrijdag 2 november 2012, 19:03
Erg goede standaard zoomlens. Door zijn f/2.8 over het hele bereik ook goed bruikbaar voor portretten op 50mm. De kleuren en bokeh zijn prima in orde, maar voor het beste resultaat zijn primes een betere keuze. De centrumscherpte is op f/2.8 al erg goed en de hoeken worden bij afstoppen stukken beter. Positieve eigenschappen: flares worden zeer goed onderdrukt en de bouwkwaliteit is dik in orde.
Voor wie een goedkope f/2.8 lens zoekt en niet 600+ euro wil betalen voor een gestabiliseerde variant is dit een goed alternatief (mits je hem nog ergens kunt vinden).
aradilon
Profielaradilon | maandag 5 november 2012, 14:41
Mijn broer heeft deze gekocht voor de Canon 350D die we te samen ooit cadeau kregen. Ik heb deze lens al verschillende keren gebruikt en meestal was dit op huwelijken. Nu ik zelf een 2de Nikon body heb ben ik ook op zoek naar een standaardzoomlens en na verschillende reviews te hebben gelezen ga ik toch de Tamron 17-50mm kopen. Hier zijn de voor en nadelen en daarna zal ik zeggen waarom ik de Tamron zou kopen.

Voordelen:

-Bouwkwaliteit
-Minimum scherpstelafstand
-Focus is snel genoeg.
-Prijs

Nadelen:

-Pas echt scherp op f5.6 bruikbaar vanaf f4
-Focus is niet altijd juist

Omdat ik na verschillende reviews heb gelezen dat de Tamron zelfs scherp is op f2.8 en geen focusproblemen heeft zou ik toch eerder die lens aanraden, al is de bouwkwaliteit misschien iets minder, een scherpe foto is op een huwelijk veel belangrijker dan hoe een lens eruit ziet. Nu er is tegenwoordig ook niet meer te kiezen want deze lens is nergens meer te vinden.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Sigma 18-50mm f/2.8 EX DG Macro kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op maandag 5 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
marc1990, marc1990

Link(s) toegevoegd
aradilon


10 aandachtspunten bij de aanschaf van een statief
dinsdag 6 oktober 2009, 20:19 | Ed Coenen | 31320x gelezen

10 aandachtspunten bij de aanschaf van een statief

Koop het materiaal dat bij jouw werk past. Dat gaat ook op voor het statief. Voor studiowerk kun je zwaar statief gebruiken, als je een bestelbus met materialen bij je hebt voor een shoot op locatie, dan is een zwaar statief ook te dragen, maar het is wat anders als je reportages maakt met vooral veel reizen en trekken.

» lees verder (569 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord