photogear » objectief » sigma » Sigma 20mm f/1.8 EX DG ASP RF

Sigma 20mm f/1.8 EX DG ASP RF

Er is helaas nog geen algemene informatie over de Sigma 20mm f/1.8 EX DG ASP RF ingevuld. Jij als bezoeker kunt dit echter zelf toevoegen! Meld je aan met een gratis account en voeg jouw kennis over dit product toe aan Photogear. Zo helpen we elkaar!
 delen

Sigma 20mm f/1.8 EX DG ASP RF specificatiesbrandpuntsafstand 20 mm diafragmabladen onbekend
minimaal diafragma f/22 filtermaat 82 mm
maximaal diafragma f/1.8 afmetingen 88,6 bij 87 mm
autofocus ja optische elementen 11-13
min. scherpstelafst. 20 cm maximale vergroting 1:4
weersbestendig niet gewicht 520 gram

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Helaas hebben we momenteel nog geen relevante links naar andere websites beschikbaar.

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (2)

De Sigma 20mm f/1.8 EX DG ASP RF heeft een gemiddelde score van 4,0 van de 5 gekregen op basis van 2 beoordelingen (2 ervaringen).
aeneas
Profielaeneas | maandag 1 november 2010, 13:11
Ik ben erg tevreden over dit objectief!

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
Paul Oosterlaak
ProfielPaul Oosterlaak | vrijdag 2 november 2012, 18:57
Dit is een lens met een gebruiksaanwijzing. Voor fullframe biedt de lens zeer matige hoekscherpte, ook al stop je de lens flink af. De centrumscherpte is wide-open bruikbaar en wordt scherp bij afstoppen. De bokeh is nogal funky en mede door de redelijk korte minimale scherpstelafstand (korter dan de vermeldde 20cm) kun je leuke kleine DoF effecten creëren voor een groothoeklens.
Het wisselen tussen AF en MF is zeer omslachtig, maar door de directe koppeling in MF stand, is het manueel focussen erg prettig. De AF motor maakt wel flink wat geluid, maar is zeker niet traag.
Op aps-c is deze lens een stuk beter bruikbaar, omdat de softe FF-hoeken dan wegvallen en door zijn f/1.8 is de lens binnen vooral handig.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Sigma 20mm f/1.8 EX DG ASP RF kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 14 december 2010. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
aeneas


Een telelens is geen basisbehoefte
zondag 4 mei 2008, 19:41 | Elja Trum | 41133x gelezen

Een telelens is geen basisbehoefte

Een telelens heeft blijkbaar een soort magische aantrekkingskracht op mensen. Niet alleen veel beginnende fotografen willen er per se een hebben, maar ook als je ergens aan het fotograferen bent krijg je regelmatig de vraag hoeveel keer zoom de lens is die je gebruikt. Waarom deze aantrekkingskracht zo vaak voor komt is me niet duidelijk. Voor veel foto's heb je namelijk erg weinig aan een stevige telelens.

» lees verder (424 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord