photogear » objectief » sigma » Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM

Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM

Lichtsterk (f/2,8) teleobjectief, optimaal geschikt voor digitale reflexcamera's.

De nieuwe multicoating vermindert overstraling en spookbeelden, een algemeen voorkomend probleem met digitale reflexcamera's vanwege reflecties op de beeldsensor. ELD-elementen (Extra Low Dispersion) reduceren chromatische aberratie tot een minimum en zorgen tevens voor scherpe kwaliteitsopnamen met een hoog contrast. Dit objectief levert uitstekende prestaties op zowel traditionele als digitale reflexcamera's.

Dit nieuwe objectief heeft een speciale coating om interne reflecties, overstraling en spookbeelden tot een minimum te reduceren. Spookbeelden zijn een algemeen voorkomend probleem bij digitale camera's vanwege reflecties op de beeldsensor. De coating zorgt tevens voor een optimale kleurbalans.

Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM

Dit objectief heeft twee ELD-elementen om chromatisch aberratie tot een minimum te reduceren en te zorgen voor scherpe kwaliteitsopnamen met een hoog contrast.De 46 mm-filterhouder aan de zijkant van het objectief kan worden geroteerd om het gebruik van filters, bijvoorbeeld een polafilter, te vergemakkelijken, zonder het uit de houder te hoeven nemen.

De HSM-uitvoeringen (voor Sigma, Nikon en Canon) staan garant voor een snelle en geruisloze automatische scherpstelling. Tevens is hierbij handmatig scherpstellen permanent mogelijk. Dit objectief is voorzien van een inwendig scherpstelmechanisme, waardoor een gevoelige en snelle automatische scherpstelling ontstaat. De totale lengte van het objectief verandert niet tijdens het scherpstellen, waardoor de balans optimaal is en het gebruikscomfort hoog.
 delen

Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM specificatiesbrandpuntsafstand 300mm diafragmabladen 9
minimaal diafragma f/32 filtermaat 46mm
maximaal diafragma f/2.8 afmetingen 119 x 214,5mm
autofocus HSM optische elementen 9 groepen/11 elementen
min. scherpstelafst. 2,5 meter maximale vergroting 1:7,5
weersbestendig nee gewicht 2300 gram
vatting(en) Canon EF, Canon EF-S, Minolta AF / Sony Alpha, Nikon F (DX), Sigma SA

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Sigma benelux (Nederlands)
» Review SlrGear.com
» Sigma 300mm f/2.8 review naturephotographers.net

Winkels & prijzen

 » CameraNU  22 januari 2011   € 2.354,00 
 » Foto konijnenberg NL  22 januari 2011   € 2.449,00 
 » Kamera Express  22 januari 2011   € 2.499,00 

  Gebruikerservaringen (1)

De Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM heeft een gemiddelde score van 4,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
redskin
Profielredskin | woensdag 19 januari 2011, 22:55
Lens net een maand in bezit en heb geen spijt van deze aankoop. Lens is snel met focussen. De lens heeft geen optical stabilizer maar om eerlijk te zijn heb ik het ook nog niet gemist. Omdat de lens niet overdreven groot is, is het nog mogelijk om foto's te maken zonder statief of monopoot.
Enigste nadeel wat ik tot nu toe heb gevonden is de veel te kleine statief gondel die standaard wordt meegeleverd,deze heb ik inmiddels dan ook vervangen voor een grotere uitvoering.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op woensdag 23 februari 2011. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
redskin

Link(s) toegevoegd
redskin

Prijzen toegevoegd
redskin


3 objectieven die elke fotograaf zou moeten hebben
maandag 3 december 2012, 23:46 | Elja Trum | 132854x gelezen

3 objectieven die elke fotograaf zou moeten hebben

Veel startende fotografen vragen het zich af; 'welke objectieven moet ik bij mijn spiegelreflex camera kopen'. Een lastige vraag en natuurlijk ook erg afhankelijk van je budget. Zelf heb ik aardig wat objectieven, maar welke heb ik nu over de afgelopen jaren het meest gebruikt en zou ik je daarom dus absoluut aanraden.

» lees verder (550 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord