photogear » objectief » tokina » Tokina 17-35mm f/4.0 Pro FX

Tokina 17-35mm f/4.0 Pro FX

De Tokina AT-X 17-35mm f/4.0 Pro FX is een groothoek zoomobjectief met een constant maximaal diafragma van f/4.0. Het objectief is (ook) geschikt voor full-frame camera's.

Tokina 17-35mm f/4.0 Pro FX
 delen

Tokina 17-35mm f/4.0 Pro FX specificatiesbrandpuntsafstand 17-35mm diafragmabladen 9
minimaal diafragma f/22 filtermaat 82mm
maximaal diafragma f/4.0 afmetingen onbekend
autofocus ja optische elementen 13 elementen, 12 groepen
min. scherpstelafst. 28 cm maximale vergroting onbekend
weersbestendig onbekend gewicht 600 gram
vatting(en) Canon EF, Canon EF-S, Nikon F (FX), Nikon F (DX)

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Tokina 17-35mm review @ CameraStuffReview (Nederlands)
» review

Winkels & prijzen

 » Foto Konijnenberg  27 november 2012   € 739,00 

  Gebruikerservaringen (1)

De Tokina 17-35mm f/4.0 Pro FX heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Rob Meulenbroek
ProfielRob Meulenbroek | dinsdag 27 november 2012, 21:46
Deze lens is in Nederland maar bij twee fotozaken te koop. Foto FOKA en Foto Konijnenberg.Voordeel van deze lens t.o.v. de 16-28mm 2.8 van Tokina is dat de lens minder bol is zodat je deze kunt beschermen met een filter. Sterkste punt van deze lens is de geringe vertekening bij 17mm. Voor de scherpte verwijs ik je naar de review. Ik heb de lens vergeleken met de 17-40 van Canon en na 1 foto was het duidelijk. De Canon lens is niet gemaakt voor een full frame body. Zeer sterke tonvorming bij 17 mm. Eigenlijk moet je de tokina 17-35mm lens vergelijken met de 16-35mm van Canon maar dan praat je wel over een ander prijskaartje.
De lens is zeer degelijk gebouwd. In- en uitzoomen gaat vrij zwaar. In de autofocus stand kan de scherpte niet handmatig bijgesteld worden zoals bij de Canon objectieven. Lens heeft een clutch waarmee de snel om kunt schakelen naar handmatig scherpstellen. Auto focus is redelijk snel. Maar omdat ik meestal handmatig scherpstel is dat niet zo'n probleem.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Tokina 17-35mm f/4.0 Pro FX kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op woensdag 28 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
Rob Meulenbroek

Link(s) toegevoegd
Rob Meulenbroek, burb

Prijzen toegevoegd
Rob Meulenbroek


Tien redenen om een spiegelreflex te kopen
zaterdag 18 augustus 2007, 14:35 | Elja Trum | 63491x gelezen

Tien redenen om een spiegelreflex te kopen

De keuze voor een spiegelreflex is niet altijd vanzelfsprekend. Een dergelijke camera is toch een stuk groter, zwaarder en duurder dan een digitale compactcamera. Daarnaast ben je niet klaar met alleen de camera; mooie bruikbare objectieven en andere accessoires lonken. De aanschaf van de body is bij veel fotografen het begin van een collectie materiaal dat de prijs van de body in waarde al snel overstijgt. Wat zijn nu de voordelen van een digitale spiegelreflex camera?

» lees verder (757 woorden)Photogear SponsorenCameraTools
CameraNu.nlOm Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord