photogear » statief » benro » Benro A2970F Flexstatief Kantelbare Middenkolom Mg-Aluminium

Benro A2970F Flexstatief Kantelbare Middenkolom Mg-Aluminium

Een veelzijdig statief waarmee je in bijna iedere situatie uit de voeten kunt.

Toepassing: Portretfotografie, Nachtfotografie, Algemene (lange sluiter tijden) fotografie, afhankelijk van de gebruikte kop sport & wildlife fotografie

Toepassing in het bijzonder: Macrofotografie, Architectuur fotografie & LandschapsfotografieTechnische specificaties van het statief:
Materiaal: Aluminium
Gewicht (zonder kop): 2,04kg
Maximale belastbare gewicht: 10kg
Been secties: 3
Standen been: 3 hoeken (4 met ingeplakt)
Maximale been diameter: 29mm
Minimale been diameter: 22mm
Maximale hoogte (zonder kop): 1748mm = +/- 1.75m
Normale hoogte (zonder kop): 1475mm = +/- 1.48m
Minimale hoogte (zonder kop): 390mm = 39cm
Opgevouwen hoogte (zonder kop): 660mm = 66cm
Kantelbare middenkolom: JA
Haak om statief te verzwaren: JA
Opberg/vervoer tas: JA (ruim genoeg om statief MET balhoofd in op te bergen)
Waterpas op statief: JA
Compas op statief: NEE
Extra: Gereedschapsetje aanwezig om o.a. poten losser/vaster te draaien
Extra: Verwisselbare poot uiteinde rubber en spikes voor diverse ondergronden
Extra: Er zit een oogje aan het statief bij de midden kolom waardoor je er een draagkoord aan zou kunnen bevestigenZoals de beschrijving al zegt en de foto hierboven laat zien is verder de midden kolom er uit te halen en te kantelen of om te keren. Dit zorgt dat er in theorie een werk afstand tot de grond is van 0cm, in de praktijk is dit afhankelijk van de apparatuur die wordt gebruikt.

Dit maakt het statief uitermate geschikt voor de enthousiaste Macro-, Architectuur- of Landschapsfotograaf die een standpunt laag vanuit de grond nodig heeft en niet met een pittenzak wil werken.Fotocredit: www.benro.nl
 delen

Meer informatie

Om goed ge´nformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Beschrijving, vergelijking met voorgaand statief maar vooral gebruikers foto's. Note: twist sluiting versie, verder zelfde
» Filmpje Youtube vergelijking en werking Benro A2970F vs. Manfrotto 055XProB
» tip

Winkels & prijzen

 » Fotoshop Aalten  6 november 2012   € 139,00 
 » Adviesprijs Benro  6 november 2012   € 139,00 

  Gebruikerservaringen (3)

De Benro A2970F Flexstatief Kantelbare Middenkolom Mg-Aluminium heeft een gemiddelde score van 5,0 van de 5 gekregen op basis van 3 beoordelingen (3 ervaringen).
Bram Bovens Fotografie
ProfielBram Bovens Fotografie | dinsdag 6 november 2012, 12:46
Tip: Omdat je een statief vaak op lange termijn koopt moet je niet alleen kijken naar de behoeften die er nu zijn maar ook al eens kijken naar wat wil ik er op de lange termijn mee gaan doen. Besparen op een statief vind ik persoonlijk zonde omdat je een statief koopt dat als je het goed behandelt de rest van je leven mee gaat.


Algemeen: Waarom welk statief?
Er zijn altijd een aantal afwegingen die gemaakt moeten worden en deze zijn per fotograaf persoonlijk.

Een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een statief op grond van waar je het voor gaat gebruiken kunnen zijn:
- Is hij voor in de studio? Dan mag hij dus best zwaarder en lomper zijn in omvang
- Is hij voor opnames met lange sluiter tijden?
- Is hij voor sport en/of wildlife fotografie
- Is hij voor Macrofotografie of een andere speciale toepassing
- Is hij voor Landschappen
- Welke maximale (minstens zo groot als jij bent zodat je niet gebukt achter de camera hoeft te staan, werkhouding) maar ook zeker niet te vergeten welke minimale werk hoogtes ga ik gebruiken (denk aan macro)

Er zijn nog genoeg andere redenen op te noemen waarom een bepaald statief aan te schaffen maar dit is per persoon anders, ga dit dus goed na voor jouzelf.


Waarom met kantelbare midden kolom?
Hoewel ik in eerste instantie voor een statief met een normale midden kolom wilde gaan die alleen omhoog en omlaag kan ben ik achteraf blij dat ik toch voor een statief met kantelbare midden kolom ben gegaan. Dit is een mooie extra toevoeging aan het statief waardoor het maken van macro en landschaps foto's ineens een stuk makkelijker gaat.

Op het moment van schrijven is het herfst en om de paddenstoelen van grond niveau of zelfs een stukje van onder te fotograferen komt een statief met kantebare midden kolom goed van pas.

Ook voor landschappen in de nacht of vroege avond vanuit een EXTREEM laag standpunt zijn met dit statief uitermate goed te doen wat een extra toevoeging/dimensie geeft aan de foto's. Dit kan ook opgelost worden door onder de camera een pittenzak of gewoon een jas te leggen mocht je niets anders bij hebben maar een statief geeft toch net dat stukje extra stabiliteit.


Waarom Benro?
Na lang opzoek te zijn geweest naar een betaalbaar maar kwalitatief hoogwaardig statief, dit omdat als je een statief goed behandelt dit een leven lang mee kan gaan, kwam ik al snel bij Benro uit. Kwalitatief hoogwaardig maar nog minder bekend in Nederland.

De importeur zit in Venlo wat bij om de hoek is waardoor ik de stap wel durfde te wagen omdat dit een aantal extra voordelen met zich mee brengt.


Waarom voor mij de A2970F?
Omkeerbare en kantelbare midden kolom die met landschaps en macro fotografie goed van pas komen, hier komt ook de minimale werkhoogte door deze midden kolom om de hoek kijken. Ook heb ik de toepassing van de kantelbare midden kolom al diverse malen handig bevonden als je iets niet al te groots van recht bovenaf wilt fotograferen.

Haakje aan de midden kolom om wat extra gewicht toe te voegen waardoor het statief nog stabieler wordt. Dit is extra handig als je de midden kolom helemaal kantelt en uitschuift met een zware camera lens combinatie aan het einde.

Stabiel statief van zichzelf.

Ondanks dat het een Aluminium en geen Carbon statief is is het naar mijn idee erg licht.

Bewust 3 in plaats van 4 been secties gekozen (dit statief is er ook met 4 been secties A2980F met gelijke wanddiktes). Omdat dit statief maar 3 been secties heeft zijn de meest dunne poten echter dikker waardoor hij steviger is. Omdat ik niet veel reis en hem niet veel mee hoef te slepen was de grote opgevouwen voor mij niet van belang. Echter heb ik hem wel een aantal keren mee gehad en dit statief is in mijn ogen makkelijk hanteerbaar onderweg in het bos, de staf op reis zowel qua gewicht als grote.

De dikke schroefdraad 3/8 inch waar de kop bevestigd kan worden kan er af gedraaid worden waardoor er een kleine schroefdraad van 1/4 inch tevoorschijn komt. Je hebt dus zowel 3/8 inch als 1/4 inch draad waardoor iedere kop past.
Voor de mensen die hier niet bekend mee zijn: de meeste koppen hebben de dikke 3/8 inch draad echter zijn er koppen die (net als de schroefdraad van de camera waarmee je hem op een statief bevestigd) 1/4 inch draad hebben. Als je die dikke 3/8 inch draad er af draait kun je dus de camera direct zonder kop op het statief bevestigen, hiermee verlies je uiteraard wel alle bewegingsvrijheid maar het is mogelijk.

Leuke extra's:
- Er wordt een statieftas bijgeleverd waarin het statief met gemonteerd balhoofd past
- In deze statief tas zit een klein vakje waarin een gereedschap setje zit waarmee je o.a. de poten losser en vast kunt draaien, dus hoe stroef de benen bewegen maar ook de clip sluiting hoe soepel die gaat
- Uiteinde van de poten zijn van rubber welke ideaal zijn voor binnen maar deze kunnen er ook af gedraaid worden en vervangen worden met spikes voor bijvoorbeeld in het zand
- Heeft een waterpas op één van de poten zelf waardoor je het statief op zichzelf dus perfect waterpas kunt zetten. Of de camera waterpas staat wordt echter bepaalt door de kop die je hebt en hoe je deze hebt staan (tegenwoordig hebben deze vaak/meestal ook een waterpas). Echter als de benen van het statief al waterpas staan heb je een betere balans qua gewicht verdeling en is er nog minder kans (ik heb het nog nooit mee gemaakt maar het kan natuurlijk altijd) dat het statief omvalt

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
mecksenaar
Profielmecksenaar | dinsdag 27 november 2012, 11:14
Benro A2970F Flexstatief Kantelbare Middenkolom Mg-Aluminium

Tip :
Een statief, ideaal om mee te werken.
Mijn Nikon D5100 erop gedraaid
en ik heb ontdekt, dat als je het statief boven je hoofd uitsteekt,
je ruim 1 meter boven je hoofd kan filmen,
en door het draaibare display ( D5100 ), iets schuin naar beneden te zetten,
kan je alles van beneden blijven volgen.
Ik heb menig artiest al zo gefilmd, de artiest en met het vele publiek daarvoor,
met een verbluffend indrukwekkend resultaat, wat echt voldoening geeft.
Ik zal deze hobby geen dag meer kunnen missen…………………


waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering
J.Kleij
ProfielJ.Kleij | dinsdag 27 november 2012, 11:49
Ook ik ben erg tevreden over dit statief. Zelf heb ik er een Manfrotto 498 RC2-Kogelkop Midi met 200PL op en die combinatie bevalt goed.
Nadeel vind ik dat het erg zwaar is om bijv mee te nemen op reis, maar het nadeel is tevens het voordeel; je krijgt 'm niet omver, is zeer solide.
De reden waarom ik voor dit zware exemplaar heb gekozen en niet voor een carbonvariant, is omdat ik weet dat ik er regelmatig mee in zee zal staan. Bij de carbonvariant zitten onderdelen geplakt, om te besparen op gewicht. Bij dit statief is niets geplakt en zal dus niets los kunnen raken.

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Benro A2970F Flexstatief Kantelbare Middenkolom Mg-Aluminium kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op dinsdag 6 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
Bram Bovens Fotografie

Link(s) toegevoegd
Bram Bovens Fotografie, mecksenaar

Prijzen toegevoegd
Bram Bovens Fotografie


Een telelens is geen basisbehoefte
zondag 4 mei 2008, 19:41 | Elja Trum | 41428x gelezen

Een telelens is geen basisbehoefte

Een telelens heeft blijkbaar een soort magische aantrekkingskracht op mensen. Niet alleen veel beginnende fotografen willen er per se een hebben, maar ook als je ergens aan het fotograferen bent krijg je regelmatig de vraag hoeveel keer zoom de lens is die je gebruikt. Waarom deze aantrekkingskracht zo vaak voor komt is me niet duidelijk. Voor veel foto's heb je namelijk erg weinig aan een stevige telelens.

» lees verder (424 woorden)


Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord